26 enero 2013

BULLIT DE VERDURA I CARN



Ingredients: 
Cuixes  de pollastre
Pastanagó
Mongetes redones
Patata
Col
Sal
Pebre bo de bolla
Api unes fulles o un tronquet
1 porro
1 ceba petita
1 tomàtiga de penjar

Preparació
Se bullen per separat les verdures i la carn i s'aprofiten els brous de verdures i de carn obtinguts per fer sopa o altres menjars que requereixin brou.

20 enero 2013

FOIE-GRAS DE PORC (Versió amb carn)






Ingredients:

600g xuia 
400g carn picada de porc
400g fetge de porc
pebre bo
bolles pebre bo
sal

ARRÓS BULLIT DE RÈGIM


COCA TAPADA DE LLOMILLO








Ingredients ( per a dues coques grosses): 

Pasta: 
1 kg farina fluixa
250 ml oli d'oliva
250 ml aigua tèbia
25 g llevadura premsada

Farcit: 
1 manat de porro
2 manats de julivert
3 manats de ceba tendre
3 alls
sal
pebre bo
oli d'oliva
pebre bord dolç
pebre bord coent
1 llomillo de porc

COCA TAPADA DE RAP









Ingredients ( per a dues coques grosses): 

Pasta: 
1 kg farina fluixa
250 ml oli d'oliva
250 ml aigua tèbia
25 g llevadura premsada

Farcit: 
1 manat de porro
2 manats de julivert
3 manats de ceba tendre
3 alls
sal
pebre bo
oli d'oliva
pebre bord dolç
pebre bord coent
4 coes de rap petites

COCA D'ÀNGEL DE LLIMONA









Ingredients: 
18 blancs d'ou o  600 ml blanc líquid (2 botelles)
600 g sucre (millor en pols)
200 g farina fluixa
150 ml suc de llimona i aigua
15 g llevadura química
la pell d'1 llimona ratllada
100 g de daus de llimona confitada


17 enero 2013

PASTÍS d'en Joan Mateu


Ingredients: 

Coca de quarto:
3 ous
50g farina fluixa
75g sucre
1/2 pell de taronja ratllada
2 cullerades soperes de suc de taronja

Farçit:
Suc de taronja o Cointreau
Melmelada de taronja dolça

Decorat:
Cireres confitades
Fondue vermell
Fondue blanc
Fondue negre



PASTÍS D'ESPINACS







Ingredients:
125 g brossat
240 g formatge tendre batut baix en greixos
3 ous 
100 g espinacs bullits
1/2 pastanagó a rodanxes escaldades
2 tallades pernil dolç a quadrets
1 grapada pinyons
sal 
pebre bó
nou moscada

PA-PIZZA


Ingredients: 
2 llesques primes de pa mallorquí
1/2 tomàtiga Daniela
2 tallades de pernil dols a tires
oli d'oliva
formatge ratllat Mozzarela
orenga

13 enero 2013

BROU AMB HERBES AROMÀTIQUES


Ingredients: 
Brou de gallina o pollastre
Flams salats o formatge
Rosconets de pa
Brots de : Julivert, Moraduix, Herbassana, Farigola i Cost.

AMANIDA AMB RINXOLS DE PERNIL DOLÇ


TORTELL DE REIS ABC_v2




Ingredients: 

1 kg farina de força
400 g sucre
6 ous
250 g mantega (mantequilla)
150 ml llet
aroma vainilla
100 g llevadura premsada 
aprox. 75 ml aigua
carabassa confitada de tres colors
taronja confitada
sucre cristal·litzat
sucre en pols
1 figureta de porcellana


ROSTIT DE LLOM AMB TARONJADA I FRUITA










Ingredients: 
1  llom de porc sense en dos trossos
sal 
pebre bo
mel
oli d'oliva
1 ceba blanca grossa
2 llaunes de pinya tropical
una grapada de prunes seques sense pinyol
una grapada d'albercocs secs
aprox. 400 ml suc de taronja
3 o 4 cullerades soperes de sucre
patata o patató per acompanyar

Preparació: 
1.- Feim un parell de talls superficials per les dues cares del llom de 2cm de gruix i 1cm de profunditat. 
2.- Ho salam i posam pebre bo per tot i dins els talls.
3.- Untam tot el llom de mel i també dins els talls. 
4.- El sofregim en una pella en poc oli d'oliva per aconseguir que quedi daurat.
5.- Dins una greixonera de fang hi posam una capa al fons de rodanxes de ceba. 
6.- A sobre la ceba hi col·locam les rodanxes de pinya i a sobre els dos trossos de llom. 
7.- Afegim per tot les prunes i albercocs.
8.- Ho regam tot amb la taronjada i espolsam de sucre. Ha de quedar cobert fins a la meitat. 
9.- Damunt de tot hi posam dues rodanxes de taronja. Ho tapam amb paper d'alumini.
10.- Ho posam dins el forn ben calent a 180-210 ºC fins que comença a bullir el suc i ho deixam coure tapat prop d'una hora o hora i mitja.
11.- En haver passat aquest temps llevam el paper d'alumini i ho deixam rostir una hora més fins que la carn es cuita, en pinxar no surt suc.
12.- També amb un termòmetre de rostits, se pot comprovar que la temperatura de dins la carn sigui de uns 80ºC 
13.- Una vegada cuita se posa dins una safata, acompanyada de les rodanxes de pinya i taronja més senceres i de la fruita més sencera. 
14.- La resta de fruita se passa pel xino amb el suc necessari per fer una salsa per acompanyar,  que se serveix calenta a part en una salsera.
15.- També s'acompanya amb les patates fregides prèviament. 

Bon profit..!!! 

Va ser deliciós i la carn molt tendre. Encara que el llom sempre és una mica sec i li cal la salsa sense falta. 



SOPA DE LA REINA ABC




Ingredients: 

Brou de gallina o pollastre
Carn de cuixa de pollastre bullida
Flams salats
Ous guatlla bullits
Pilotes de carn de vedella
Rosconets de pa
Capellini de bolets


SOPAR JAPONÈS: SUSHI DE GAMBES I PAQUETS D'ARRÒS DE XOCOLATA

SUSHI:
DE SURIMI, TORTILLA, MONGETES TENDRES I PASTANAGÓ.


PAQUETS D'ARRÒS:
 FARCITS DE XOCOLATA, MANDARINA I AVELLANES.

COCA DE QUARTO AMB XOCOLATA

Aquest joc de tassa i cafetera blanc i verd, 
és un regal de la meva amiga Xisca, 
a la que li desig lo millor per aquest any 2013. 
I sobretot SALUT.

Ingredients: 
3 ous
75g sucre
50g farina fluixa
aroma vainilla

FLAMS SALATS per menjar amb sopa, brou o consomé





Ingredients: 

500 ml llet
4 ous sencers
2 cullerades formatge ratllat
sal
orenga

05 enero 2013

COCA TAPADA vs ESPINAGADA DE VERDURA RAP I MUSSOLA










Ingredients:  Pasta:
200ml aigua
200ml oli d'oliva
aprox. 500-600g farina fluixa

Farcit:
2 manats  julivert
3 mants ceba tendre
1 manat de porro
1coa de rap grossa
6 rodanxes de mussola

GALLETES SALADES AMB ROELLA











Ingredients:
ou batut
llavors de roella
200ml aigua
200ml oli d'oliva
aprox. 500-600g farina fluixa