Pàgines

01 enero 2018

ARBRE DE NADAL DE GALLETES DE CANYELLA


Ingredients per 2 arbrets o 24 galletes de diferent mida:

6 motlles en forma d'estrella de diferent mida
1 motllet petitó en forma de flor o estrella
un bastonet de pinxos
colorant alimentari en pasta de color verd
carabassa confitada  de color vermell
125 g mantequilla
135 g sucre
1 ou
300 g farina fluixa
canyella
essència de llimona o taronja

Preparació:

1.- Deixar la mantega a temperatura ambient fins que s'afluixa com si fos pomada.
2.- Mesclar la mantequilla amb el sucre amb la batedora elèctrica de varetes .
3.-Afegir l'ou i mesclar fins que queden ben incorporat. Afegir l'essència de llimona o taronja al gust sense passar-se si no amargatjarà.
4.- Porgar la farina amb la canyella dins un bol a part i afegir aquesta mescla en pols dins la mescla líquida, cullerada a cullerada sense deixar de remenar fins que queda feta la massa i és homogènia. 
5.- En aquest moment afegim mitja culleradeta de colorant verd en pasta per treballar ens posam un guants de làtex  i pastam bé la pasta fins que queda tota de color verd homogeni
5.- Deixar reposar uns 20 minuts si cal dins la gelera si és a l'estiu. Si és hiver no cal posar a la gelera, basta fer feina sobre el taulell de granit de la cuina.
6.- Formar les galletes (4 de cada mida). Fer bolles de massa i   posar-la en mig de dues varetes de fusta de 5mm  de les de manualitats  i aplanar la massa posant el corro sobre les dues varetes de fusta a fi de fer així totes les galetes  del mateix gruix. Donar forma amb motlles de tallar pasta. I amb una canyeta o palleta de refresc fer un forat al mig.
7.- Enfornar amb el forn prèviament calent a 180°C a la part d'abaix  durant 10 o 15 minuts fins que queden daurades.
8.- Deixar refredar sobre una reixeta metàl•lica i en ser fredes ja se pot muntar l'arbre. 
9.- Tallar una estrella petitona de la carabassa confitada vermella. Posar les galletes enganxades amb el bastonet de pinxos de més gran a més petita dues de cada mida (en total 12) girant les puntes perquè no quedin superposades. I se corona pinxant la flor de carabassa. 

CUPCAKES XOCOLATA AMB BUTTERCREAM DE VAINILLA


Ingredients 12 cupcakes:

Cupcakes
3 ous
3 vermells
200 g sucre
100 ml oli d'oliva
180 g farina fluixa
1'5 culleredetes de llevadura
40 g cacau en pols sense sucre
120 ml llet semidesnatada
vainilla en pasta

Buttercream
3 blancs d'ou
250 g mantequilla
175 g sucre molt fi
vainilla en pasta

Preparació: 

Cupcakes
1.- Dins un ribell porgar els ingredients sòlids farina, llevadura,  cacao i sucre de vainilla.
2.- Dins un altre ribell mesclar el sucre i els ous un a un amb la batedora elèctrica de varetes.  Afegir l'oli d'oliva i seguir remanant.
3.- Afegir cullerada a cullerada els ingredients sòlids fins que quedin totalment integrats.
4.- Finalment afegir-hi la llet i mesclar tot molt bé.
5.- Omplir com a molt 2/3 parts de cada motllo de magdalena.
6.- Enfornar amb el forn prèviament calent a 180°C a la part d'abaix del forn durant 20 minuts.
7.- En treure del forn posar les magdalenes sobre una graella metal•líca perquè refredin bé i no se banyin.
8.- Finalment en ser ben fredes ja se poden decorar amb la buttercream

Buttercream
1.- Treim la mantequilla de la gelera perquè torni com a pomada
2.- Mesclam els blancs d'ou amb el sucre i ho posam a bany maria i ho remenam fins que el sucre es dissol. 
3.- Passam la mescla a un bol per batre els blancs a punt de neu però aquest bol el posam a bany maria dins una altre bol més gran amb aigua calenta i ho deixam així fins que pujen a punt de neu i fins hora de fer servir la buttercream sobre tot si és hivern i fa fred.
4.- Dins la mescla anterior afegim poc a poc la mantequilla fins que queda tota incorporada i queda com una pomada. 
5.- Ja se poden decorar les cupcake fent servir una manega de pastisseria per posar la buttercream amb una boquilla en forma de flor (me cal més pràctica amb aquesta boquilla nova) i afegir perletes de sucre per decorar (ja que la flor no va sortir)




CALAMARINS FARCITS DE CARN


Ingredients per a 3 racions

400 g calamrins nets poden ser congelats
400g carn picada de porc
3 cebes petites
2 tomàtigues mitjanes
400 ml brou de carn o de peix
1 copa de Brandy de Jerez
1 blanc d'ou
1 llesca i mitja de pa integral de motllo sense crosta
llet semidesnatada
farina per enfarinar
alls
llorer
farigola( tomillo)
pinyons
sal
pebre bo
pebre bo tres colors
pebre bord coent
pebre bord dolç
pebre coent (guindilla) capolat
nou moscada
clau
oli d'oliva
ametlles 

Preparació :

1.- Netejam els calamarins o les deixam descongelar i passar per aigua 
2.- Giram les calamars a l'enrevés de forma que dins quedin les aletes del calamar (així no se buiden perquè s'encongiran i deixem dins un pedaç de fil de cotó per llevar excés d'humitat. 
3.- Tallam les cames a trossets i reservam
4.- Dins un ribell per fer el farcit: posam la carn picada i els trossets de les cames del calamar. 
5.- Posam el pa en remull amb la llet, en esser fluix l'esmicolam i escorrem la llet sobrant i ho afegim al farcit. 
6.- Afegim al farcit el blanc d'ou i les herbes i espècies següents al gust: sal, pebre bo tres colors, pebre bord coent, pebre bord dolç, pebre coent capolat, nou moscada, clau, fulletes de farigola fresca i pinyons. 
7.- Mesclam bé el farcit amb les mans i omplim una manega de pastisseria amb aquesta mescla i omplim els calamrets a fi que quedin ben plens però no excessivament si no en coure se rompran i tancam amb un escuradents de fusta. 
8.- Salpebram els calamerets farcits i les enfarinam una mica i les fregirem en un poc d'oli d'oliva volta i volta i les posarem en una greixonera de fang. 
9.- A part farem un sofrit amb la ceba i la tomàtiga pelada tallades a trossos grossos i ho regarem amb el brandy, afegirem sal i pebre bó al gust, dues fulles de llorer i dos alls estafeiats. i ho passarem per un passapuré.  
10.- Posam aquest sofrit, el brou de carn o de peix, un all estafeiat, una fulla de llorer i un poquet més de brandy dins la greixonera amb els calamarins. 
11.- Finalment afegirem una picada feta dins un morter amb dos alls i una grapada d'ametlles i deixarem coure a 165-180ºC durant uns 30-45 minuts
12.- Se serveixen ben calents amb un poquet de salsa i acompanyat de patatilla o  patató al vapor o patató fregit. 

Bon Profit...!!!

CLOÏSSES A LA MARINERA


Ingredients per a 2 o 3 racions:

1 kg cloïsses fresques (en tocar la closca s'han de tancar)
1 ceba
1 tomàtiga
alls
llorer
julivert
sal 
pebre bo
oli d'oliva
ametlles torrades
pebre bord coent 
pebre bord dolç
1 copa de Brandy de Jerez

Preparació:

1.- Primer  rentarem les cloïsses i les deixarem en remull amb aigua i sal entre 15-30 minuts. 
2.- Mentrestant posam  un raig d'oli d'oliva dins una pella i sofregirem 2 alls tallats a quadrets. 
3.- A continuació afegirem la ceba picada i dues  fulles de llorer deixarem reduïr la ceba i afegirem la tomàtiga picada, després afegirem sal, pebre bo i pebre bord coent i dolç al gust i ho deixarem coure un poc i reservam.
4.- Posam un tassonet d'aigua en una cassola per obrir  les cloïsses i reservam. 
5.- Feim una picada en un morter amb un poc de sal, 2 alls, una grapada d'ametlles. 
6.- Dins el sofrit que tenim reservat hi posam la picada i la copeta de brandy posam al foc i afegim les cloïsses i feim bullir un 5 o 10 minuts 
7.- Finalment abans de servir s'espolsa per damunt julivert tallat petit. 

MENU - SOPAR NIT DE CAP D'ANY 2018

1r Plat: Cloïsses a la Marinera

2n Plat: Calamarins Farcits de Carn

Postres: Cupcake de Xocolata amb Buttercream de Vainilla

Raïm i Cava

Arbre de Nadal de Galletes de Canyella