Pàgines

25 diciembre 2019

ROSTIT D'INDIOT AMB POMA, TARONJA, ROMANÍ I FARIGOLA




Ingredients:
1 Cuixa d'indiot (pavo)
1 Ceba
1 Poma
Suc d'1 llimona
Suc de 3 taronges
Sal
Pebre bo
Oli d'oliva
3 brots de Farigola (Tomillo)
3 brots de Romaní (Romero)

Preparació:
1.- Netejar la cuixa de plomissó socorrant amb un flamete i sobre tot la pota que s'ha de pelar.
2.- Posar en adob el dia abans, untar de sal i prebe bó posar dins una greixonera sobre un llit de rodanxes de poma i ceba, afegir el suc de llimona i taronges, afegir un poc d'oli  i tapar la greixonera amb paper d'alumini. 
3.-  Al hora de coure encendre el forn a 165ºC i posar la greixonera tapada em fred, durant 1 hora.
4.- Al cap d'1a hora, pujar la temperatura a 180ºC tirar suc per sobre i tornar tapar 
5.- Al cap d'2a hora més destapar i girar la cuixa amb la pell per avall i tapar de nou i deixar 1h més al forn a 180ºC
6,- Al cap de la 3a hora tirar suc damunt i girar la cuixa amb la pell cap amunt i tapar de nou i deixar 1h més al forn a 180ºC
7.- Finalment quan l'indiot és tendre, destapar i deixar rostir la pell , en veure que queda daurada treure del forn. 
8.- Passar la salsa per un colador o xino i posar dins una salsera. 
9.- Per servir acompanyar amb monjetes cuites al vapor i patatilla, la carn se pot servir amb la cuixa o mitja cuixa sensera o bé es pot esplugar la carn. Serrvir acompanyat  de la salsa del rostit en una salsera per posar-se la salsa al gust. . 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari