Pàgines

31 diciembre 2021

SOPAR NIT DE CAP D'ANY

Sopar Nit Cap d'Any
Pastissets de fulls de york i havarti
Quiche d'Espinacs
Grogillo de Salmó i Gambes
Tarta de Poma "La Lechera"
***************************************
PASTISSETS DE FULLS AMB YORK I HAVARTI
Ingredients:
Lonxes de Pernil dolç (Jamón York)
Lonxes Formatge Havarti
Làmina de pasta de fulls
Orenga fresc o sec
Preparació:
Tallar la làmina de pasta de fulls a quadrets.
Tallar el pernil dolç i el formatge a quadrets
Posar els quadrets de pasta de fulls sobre paper de forn en una llauna i a sobre cada un, un quadret de formatge un poc orenga i un quadret de pernil . 
Enrotlla els muntets a fi que la pasta quedi enganxada. Pintar amb vermell d'ou i decorar amb orenga. 
Enfornar amb el forn calent a 165 - 180°C uns 10 minuts. 
****************************************
QUICHE D'ESPINACS
Ingredients:
Una làmina rodona de pasta de fulls
200g espinacs congelats
200 ml nata 18%MG
4 ous
130g daus formatges( Gouda, Cheddar i Maasdam)
Nou Moscada
Sal 
Pebre bo
Pinyons
Mantequilla per untar
Preparació:
-Posam la làmina de fulls dins un motllo untat de mantequilla i picam el fons amb una forqueta. 
-Encalentim el forn a 165 - 180°C. 
-Bullim els espinacs i els degotam bé. 
-Dins un bol batem els ous, afegim la nata líquida , trempam bé de sal , pebre bo i nou moscada mesclam bé.
-Afegim els espinacs, els daus de formatges i els pinyons. 
-Abocam la mescla anterior sobre la pasta crua 
-Enfornam devers 30 minuts primer a 165°C i després 30 min a 180°C fins que en ficar la punta d'un ganivet i surt net. 
-En estar deixam refredar abans de treure del motllo. La pasta ha de quedar cruixent per fora i per davall. 
****************************************
GROGILLO DE SALMÓ AMB GAMBES
Ingredients:
250 g dos lloms de salmó 
300g gambes pelades
1 ceba blanca mitjana capolada
1 o 2 tomàtigues de ramellet (de penjar) capolades
2 alls
aigua mineral
sal
pebre bo
oli d'oliva
Picada (6 ametlles torrades, 1 cullerada pinyons torrats, 1 all, uns brots julivert, safrà al gust)
Preparació:
- Feim un sofrit amb oli d'oliva , la ceba capolada , l'all capolat i la tomàtiga capolada. 
- Trempam bé de sal i pebre bo. 
- Afegir 6 cullerots d'aigua mineral deixar coure 10 minuts
-Afegir el salmó 5 minuts i el treim i reservam   i afegim les gambes i ho deixam coure 5 minuts
-Tiram la picada i el peix  i deixam coure uns 5 minuts més. 
- Servir calent. 
****************************************
TARTA DE POMA DE "LA LECHERA"
Ingredients:
105g galletes
30 ml moscatel
65g mantequilla
3 pomes
170g llet condensada La Lechera
50 g sucre
Preparació:
-Picam les galletes, hi afegim la mantequilla fusa i el moscatel i feim una pasta .
-Forram un motllo untat de mantequilla amb la pasta i ho posam a la gelera 
- Encalentim el forn a 180°C.
-Ratllam o picam dues pomes pelades  i la mesclam amb la llet condensada
-Posam la mescla dins el motllo forrat. 
-Pelam i tallam a làmines fines l'altra poma i decoram la tarta superposant els trossos.
-Afegim un poc de sucre per damunt i ho enfornam a 180°C uns 15 minuts. 
-La deixan refredar i la posam a la gelera i se serveix freda. 
****************************************

28 diciembre 2021

PASTÍS de CARN de SANT ESTEVE

Per Sant Esteve, o per mitjana festa de Nadal o segona festa de Nadal, per aprofitar la carn que hem bullit per fer brou , aquest pastís de carn és ideal , és fàcil de fer i ràpid de coure. 

Ingredients:
150g carn bullida de vedella capolada
200g carn bullida de cuixa pollastre capolada
6 ous
pistachos
grans de pebro bo verd
trufa
pinyons
orenga
tomillo
alfabeguera
clavo
nou moscada
pebre bo
sal
mantequilla
ous guatllare bullits
olives farcides de pebre vermell

Preparació:
1. Posam la carn capolada dins un bol i afegim les espècies, les herbes aromàtiques, la trufa, els pinyons, els grans de pebre bo verd,  els pistatxos i els ous. Ho pastam bé fins que queda ben mesclat.
2. Untam amb mantequilla un motlo rectangular. Posam un sostre de la mescla de carn i a sobre feim una fila d'ous de guatllara i a cada costat una fila d'olives farcides de pebre. 
3. Posam un segon sostre de mescla tapant les olives i els ouets i enfornam a 165°C en mig del forn durant u s 30 minuts. Fins que en pinxar amb la punta d'un ganivet surt net.
4. Se deixa refredar i se pot servir tebi o posar a la gelera i servir fred.  Se pot acompanyar de amanida (lletuga, tomàtiga i ceba blanca) o  verdureta sofregida (pastanago, mongetes i xampinyons) . 

25 diciembre 2021

DINAR DE NADAL 2021

Dinar Nadal
Sopa de Nadal
Llomillo de Porc al Pebre bo
Fraules amb Nata 

SOPA DE NADAL
Ingredients 2 racions de sopa:
6 ous guatllara bullits
carn bullida de pollastre
carn bullida de vedella
6 pilotes petites
100 g sopa tiburon 3
800 -1000 ml brou de pollastre light
Preparació:
Dins una tassa de consomé posar  la carn de pollastre i vedella bullida i els ous de guatllara xapats per la meitat. 
Posar a bullir el brou i en bullir hi tiram la pasta tiburon i les pilotes. En ser cuita abocar dins la tassa la sopa amb brou i les pilotes. 

Ingredients:
Per fer 3 litres de brou light
3 litres aigua Solam de Cabras
sal 
grans de pebre bo
mitja ceba
1 porro
mitja tomàtiga
apit
2 cuixes de pollastre de camp
1 tros de carn vedella per bullir
Preparació:
Posar tots els ingredients dins l'olla express i coure ente 20 i 30 minuts. Colar el brou reservar 800 ml per fer la sopa i congelar en ser fred la resta en tuppers de 400-500 ml  

Ingredients:
Per fer 6 pilotes petites + 14 pilotes + 2 hamburgueses: 
500 g carn picada porc i vedella
3 brots moraduix fresc picat
2 brots tomillo llimona fresc picat
3 brots julivert fresc picat
sal 
pebre bo
2 ous
2 cullerades de pa ratllat
mitja ceba picada
nou moscada
clavo 
farina per enfarinoar
oli d'oliva
Preparació:
Dins un bol posam la carn picada, afegim les herbes aromàtiques i les espècies, el pa ratllat i els ous i ho pastam bé. 
Feim les pilotes enfarinoant i fregint en oli d'oliva. 
Reservam 6 pilotes petites per la sopa. 
Les deixam refredar i degotar d'oli i  congelam les sobrants dins bosses de plàstic per 1 ració. 
Feim dues hamburgueses separades amb un plàstic en mig i les congelam dins una bossa de plàstic. 

LLOMILLO DE PORC AL PEBRE BO
Ingredients 2 racions:
1 llomillo de porc
200 ml nata lleugera 18%MG 
50 ml llet
grans de pebre bo
1 cullerada "mantequilla"
oli d'oliva
sal
pebre bo
3 patates petites
3 pastanagons petits
200 g mongetes
Preparació:
1.- Pelar les patates i el pastanago , llevar els capolls a les mongetes. 
2.- Tallar a daus les patates, tallar a rodanxes els pastanago i tallar  a trossos mitjans les mongetes. 
3.- Bullir per separat les patates, el pastanago i les mongetes . 
4.- Tallar les puntes del llomillo a trossets i congelar. Tallar el llomillo restant en 6 trossos gruixats i aplanar per fer filets. 
5.- Trempar amb sal i pebre bo els filets . Dins una paella amb un raig d'oli sofregir-los fins que quedin daurats. Treure i reservar. 
6.- Dins la mateixa paella afegir la cullerada de "mantequilla" i fondre , afegir els grans de pebre bo un poc xafats. 
7.- Afegir la nata i la llet i en bullir afegir els filets i deixar-los acabar de coure. 
8.- Servir els filets acompanyats de la patata, el pastanagó i les mongetes, si és necessari reduir un poc més la salsa abans de servir i posar sobre els filets. 

FRAULES AMB NATA
Ingredients 2 racions:
Nata sprai light
300 g fraules o freses
fideus xocolata
Preparació:
Tallar les fraules a làmines i col•locar de forma atractiva dins un plat i posar 5 munts de nata i afegir fideus de xocolata per damunt.

SOPAR NIT DE NADAL 2021

Sopar Nit Nadal

Coctel de Gambes
Llomillo de Gall d'Indi a la Taronja
Mosse de Iogurt amb Gerds

COCTEL DE GAMBES
Ingredients 2 racions:
1 paquet gambes pelades congelades
1 alvocat
2 patates mitjanes
3  pastanagons mitjans
1 pot petit mahonesa Ligeresa
2 cullerades Ketchup
sal
pebre bo
pebre bord coent
tabasco
olives farcides de pebre vermell
Preparació:
1.- Pelar, tallar a daus i bullir per separat la patata i el pastanagó. Reservar. 
2.- Pelar i tallar l'alvocat a daus i reservar.
3.- Bullir les gambes pelades i reservar. 
4.- Posar en un bol la patata,  l'alvocat, el pastanagó i les gambes mesclar i desar a la gelera. 
5.- Preparar la salsa rosa mesclant la mahonesa amb el ketchup i sal, pebre bo, pebre bord coent i tabasco al gust. 
6.- Mesclar tots els ingredients amb la salsa. 
7.- Posar la mescla dins una copa de coctel i decorar amb gambes pelades i olives farcides de pebre vermell.
LLOMILLO DE GALL D'INDI A LA TARONJA
Ingredients 2 racions:
2 kg carxofes petites tendres
2 llimones
3 llomillos de gall d'indi
300 ml suc taronja natural
2 cebes petites
30 ml Cointreau
sal
pebre bo
oli d'oliva
Preparació:
1.- Pelar les carxofes, posar senceres en remull dins el  suc de les 2  llimones.
2.- Posar aigua al foc, en bullir tirar -hi les carxofes amb el suc de llimona, deixar bullir fins que siguin cuites uns 15-20 minuts. Colar i reservar. 
3.- Tallar els llomillos a daus i trempar amb sal i pebre bo. 
4.- Dins un perol posar un raig d'oli d'oliva i daurar els daus de gall d'indi. Retirar i reservar.
5.- Dins el mateix perol hi sofregim a foc suau la ceba tallada a daus ben petits, fins que se confita. 
6.- Hi afegim els daus de gall d'indi que hem reservat i hi afegim el suc de taronja. 
7.- Ho deixam coure uns 30 minuts i si és necessari afegim 1 culleradeta de Maizena per espessir un poc la salsa. 
8.- Finalment servim el gall d'indi amb un poc de salsa i acompanyat de les carxofes trempades amb oli d'oliva i un poc de pebre bo. 

MOUSSE DE IOGURT AMB GERDS
Ingredients 2 ració:
4 mousse de iogurt Danone
100g gerds o "frambuesas"
fideus xocolata
Preparació:
Dins una copa posam el mousse de iogurt i decoram amb els gerds i amb els fideus de xocolata.