Sopar Nit Cap d'Any
Pastissets de fulls de york i havarti
Quiche d'Espinacs
Grogillo de Salmó i Gambes
Tarta de Poma "La Lechera"
***************************************
PASTISSETS DE FULLS AMB YORK I HAVARTI
Ingredients:
Lonxes de Pernil dolç (Jamón York)
Lonxes Formatge Havarti
Làmina de pasta de fulls
Orenga fresc o sec
Preparació:
Tallar la làmina de pasta de fulls a quadrets.
Tallar el pernil dolç i el formatge a quadrets
Posar els quadrets de pasta de fulls sobre paper de forn en una llauna i a sobre cada un, un quadret de formatge un poc orenga i un quadret de pernil .
Enrotlla els muntets a fi que la pasta quedi enganxada. Pintar amb vermell d'ou i decorar amb orenga.
Enfornar amb el forn calent a 165 - 180°C uns 10 minuts.
****************************************
Ingredients:
Una làmina rodona de pasta de fulls
200g espinacs congelats
200 ml nata 18%MG
4 ous
130g daus formatges( Gouda, Cheddar i Maasdam)
Nou Moscada
Sal
Pebre bo
Pinyons
Mantequilla per untar
Preparació:
-Posam la làmina de fulls dins un motllo untat de mantequilla i picam el fons amb una forqueta.
-Encalentim el forn a 165 - 180°C.
-Bullim els espinacs i els degotam bé.
-Dins un bol batem els ous, afegim la nata líquida , trempam bé de sal , pebre bo i nou moscada mesclam bé.
-Afegim els espinacs, els daus de formatges i els pinyons.
-Abocam la mescla anterior sobre la pasta crua
-Enfornam devers 30 minuts primer a 165°C i després 30 min a 180°C fins que en ficar la punta d'un ganivet i surt net.
-En estar deixam refredar abans de treure del motllo. La pasta ha de quedar cruixent per fora i per davall.
Ingredients:
250 g dos lloms de salmó
300g gambes pelades
1 ceba blanca mitjana capolada
1 o 2 tomàtigues de ramellet (de penjar) capolades
2 alls
aigua mineral
sal
pebre bo
oli d'oliva
Picada (6 ametlles torrades, 1 cullerada pinyons torrats, 1 all, uns brots julivert, safrà al gust)
Preparació:
- Feim un sofrit amb oli d'oliva , la ceba capolada , l'all capolat i la tomàtiga capolada.
- Trempam bé de sal i pebre bo.
- Afegir 6 cullerots d'aigua mineral deixar coure 10 minuts
-Afegir el salmó 5 minuts i el treim i reservam i afegim les gambes i ho deixam coure 5 minuts
-Tiram la picada i el peix i deixam coure uns 5 minuts més.
- Servir calent.
****************************************
Ingredients:
105g galletes
30 ml moscatel
65g mantequilla
3 pomes
170g llet condensada La Lechera
50 g sucre
Preparació:
-Picam les galletes, hi afegim la mantequilla fusa i el moscatel i feim una pasta .
-Forram un motllo untat de mantequilla amb la pasta i ho posam a la gelera
- Encalentim el forn a 180°C.
-Ratllam o picam dues pomes pelades i la mesclam amb la llet condensada
-Posam la mescla dins el motllo forrat.
-Pelam i tallam a làmines fines l'altra poma i decoram la tarta superposant els trossos.
-Afegim un poc de sucre per damunt i ho enfornam a 180°C uns 15 minuts.
-La deixan refredar i la posam a la gelera i se serveix freda.