Ingredients:
8 llimones grosses (devers 2 kg)
suc de 2 llimones més
1250 g sucre
2 g agar-agar
pectina
Preparació:
1- Ratllam o pelam fina la pell de les 8 llimones anant alerta de no ratllar la pell blanca perquè amarguetja.
Perquè la melmelada no sigui amarga cal bullir uns minuts aquesta pell i colar per tirar l'aigua de bullir i reservam, si no ho fas la mermelada sortirà un poc amarga.
2- Sucam 2 llimones més i reservam el suc.
3- Pelam les llimones eliminant tota la pell blanca, treim els grillons que tallam per la meitat i treim els pinyols que reservarem.
4- Mesclam el suc de llimona l ratlladura de llimona i els grillons de llimona i ho pesam tot (en el meu cas ha pesat 1250g)
5- Posam la mescla dins una olla i afegim el mateix pes de sucre (en el meu cas seran 1250g)
6- Posar els pinyols dins una gasa ben fermada , o bossa de musselina i també l'afegim a l'olla i servirà per fer la melmelada més espesa, si no és suficient hi pots afegir 2 g de agar-agar dissolt en un poc d'aigua o bé una culleredeta pectina dissolta ennuna cullersda d'aigua.
7- Ho feim coure a foc suau devers 40-50 minuts.
8- Deixam refredar un poc i omplim fins a dalt els 8 pots prèviament esterilitzats (Per esterilitzar es renten els pots i les tapadores dins el rentavaixelles a 65-70°C i quan es treuen es deixen trabucats boca abaix sobre un pedaç de cotó net)
9- A sobre cada pot ben ple de melmelada fins a dalt de tot, hi posam un cercle de paper encerat banyat amb ron blanc. I netejam bé les voreres. Tapam els pots ben fort i trebucam cap abaix fins refredar.
10- Finalment ja es poden desar al rebost i es conserven al menys 6 mesos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari