Ingredients:1 Ou
Herbes aromàtiques( Farigola, Orenga, Alfabaguera, Julivert)
Formatge de fondre ratllat
Sal
Oli d'oliva
Pebre Vermell
Pebre Groc
Pebre Verd
Recipients o Motllos d'Alumini especials per encalentir
Preparació:
1- Untam els motllos amb oli
2- Tallam els tres tipus de pebres a tires curtes i ben fines i les untam d'oli d'oliva , les posam dins el recipient d'alumini el més separats possible i les posam un raig d'oli d'oliva. Ja estan llests per enfornar.
3- Batem un ou , li posam sal al gust, també polsins d'herbes aromàtiques al gust i una cullerada de formatge de fondre ratllat i remenam i ho posam dins un motllo a fi que quedi un gruix prim d'ou per facilitar la cocció. Ja està a punt d'enfornar.
Consell
Hi ha gent que té por de cuinar amb alumini , els recipients o el paper per fer o conservar menjar sol estar tractat per poder cuinar. El que és recomanable és NO utilitzar àcids per cuinar per si reaccionen amb l'Alumni com : Vinagre té àcid acètic o Llimona té àcid cítric, però són àcids febles que podem menjar i estan en poca quantitat per exemple en unes gotes de llimona o raig de vinagre i per tant la reacció amb alumini no és igual d'efectiva que amb àcids forts no comestibles.
Cocció 1a Prova: 3-9-2022
- 1r Inconvenient: Fa vent i cal aguantar amb cinta adhesiva i pinzes de fusta (gafes d'estendre roba) perquè la tapadora reflectant cau.
- 2n Inconvenient: Hi ha petits niguls que de tan en tan tapen el sol. No té solució avui.
- Hem posat la tapadora reflectant oberta amb un angle proper 80°
- Hem posat el menjar al forn a les 13:45h amb el forn calent.
-A les 14:45h hem remenat els pebres
Hem trobat el plàstic transparent entelat per la condensació i hi havia ombra perquè el sol havia girat.
En obrir feia oloreta , però el canvi era poc a l'ou, però el formatge fus dins l'ou i els pebres si que ja estaven un poquet fluixos.
- 3r Inconvenient hi havia ombra i ho hem canviat de lloc i deixat a un lloc on hi arribaven bé els raigs de sol. Hem aixugat l'aigua de condensació.
-A les 16:05h ho hem tret ja perquè estava ennigulat i ja no canviava res més. Hi tornava haver condensació i en obrir feia oloreta.
De la truita sols estava fus el formatge però l'ou no ha coagulat. Els pebres si que estaven sofregits i al dente.
- Possible solució , ha de fer més sol i no haver niguls. També posar a la truita 1 ou sencer + 1 blanc d'ou . O no posar formage.
-Finalment sols ha fet falta coure la truita al forn elèctric 2 min. per no tudar el menjar. Ha estat ben bo i gustós...!!!
Agraïments:
Forn Solar fabricat per alumnat de 3r ESO del IES Binissalem del curs 2020-21