Pàgines

27 febrero 2023

ALBERGÍNIES FARCIDES

Ingredients:
3 albergínies
pasta de croqueta
sobrassada
mantequilla
pa ratllat
1 ou
oli d'oliva

Preparació:
1.- Rentam i llevam capoll a les albergínies. Les tallam per la meitat i per llarg, amb un ganivet marcam les voreres i marcam rombes perquè sigui més fàcil buidar-les. 
2.- Les untam de sal i les deixam degotar per llevar el verí. Després les fregim per les dues cares fins que s'afluixen i se poden buidar bé,  una vegada fregides les deixam degotar sobre un paper de cuina per eliminar l'excés d'oli
4.-Ara ja les podem buidar amb una cullera , capolam la carn d'albergínia i la mesclam amb la pasta de croqueta.
5.- Omplim cada albergínia amb la mescla de pasta i untam amb ou batut i hi espolsam pa ratllat per sobre i hi posam dos trossets de mantequilla i dues bolletes de sobrassada per decorar. 
6.- Ho enfornam amb el forn calent a 165°C a la part del mig durant uns 30 minuts. 
7.- Servir calent. 

26 febrero 2023

PASTA DE CROQUETA POLLASTRE AMB ROBOT

Ingredients:
800 g carn rostida de pollastre
50 g mantequilla
2 cullerades farina fluixa
800 ml llet sencera
sal
pebre bo
nou moscada 

Preparació:
1.- Posar la mantequilla dins el vas a trossets i encalentir 1min/50°C/1min
2.- Afegir la carn rostida tallada a trossets dins el vas i capolar 25seg/Vel8 si cal capolar 10 seg més. 
3.- Afegir la farina, la sal , el pebre bo i la nou moscada i remenar 25seg/vel6.
4.- Afegir la llet tèbia i remenar 25seg/vel4 
5.- Llevar el vas medidor i coure marxa enrera 15min/100°C/vel3 i després coure marxa enrera 15min/110°C/vel3
6.- En estar llesta deixar refredar bé i ja se pot utilitzar per fer croquetes o alberginies farcides. 


ESPINACS A LA CREMA

Ingredients:
50 g mantequilla
2 cullerades de farina fluixa
600 ml llet sencera
500 g espinacs bullits
sal
pebre bo
nou moscada
formatge ratllat fondre

12 febrero 2023

CREMA PASTANAGÓ I PATATA AMB ROBOT


Ingredients 3 racions:
300g patata (3 patates mitjanes 
1 ceba blanca petita
250g pastanagó (3 pastanagons mitjans)
400ml aigua mineral o brou de carn
100 ml Salsa d'Estufat Ternera Blanca (veure recepta
18g mantequilla
oli d'oliva
sal
pebre bo
nou moscada

Preparació: 
1.- Pelar, rentar i tallar els ingredients la ceba  daus petits, la patata a daus de 2 o 3 cm el pastanagó a rodanxes gruixades. 
2.- Coure el pastanagó al vapor al microones 6 min a màxima potència dins un recipient de silicona per coure al vapor. 
3.- Sofregir dins el vas del robot la ceba  trempada amb sal amb un raig oli d'oliva sofregir marxa enrera 7min/100°C/vel1.
4.- Ara afegir la patata i uns 400ml de brou o aigua mineral que sols tapi les patates i coure 20min/100°C/vel1.
5.- Ara afegir el pastanagó bullit ila salsa d'Estufat i  picar 30seg/vel10 obrir i netejar parets del vas.
6.Afegir la mantequills i  la nou moscada i ara remenar 20seg/vel4 i servir calent amb rosconets i cruixents de pernil salat o  daus de formatge. Bon profit...!!!

ESTUFAT TERNERA BLANCA AMB XAMPINYONS I PASTANAGÓ AMB ROBOT


Ingredients 2 racions:
400g ternera blanca
1 ceba blanca mitjana
2 alls 
50 g sofrito casero  Solis
150g xampinyons (6 xampinyons grossos)
250g pastanagó (3 pastanagons mitjans)
100ml aigua mineral o brou de carn
oli d'oliva
sal
pebre bo

Preparació: 
1.- Pelar, rentar i tallar els ingredients la ceba i l'all a daus petits , els xampinyons en 4 trossos, el pastanago a rodanxes gruixades i la carn a daus de 3cm.
2.- Coure el pastanagó al vapor al microones 5-6 min a màxima potència dins un recipient de silicona per coure al vapor. 
3.- Sofregir dins el vas del robot els xampinonys amb un raig oli d'oliva sofregir marxa enrera 7min/100°C/vel1 treure i reservar.
4.- Sofregir dins el vas del robot la carn trempada amb sal i pebre bo afegir un  més oli d'oliva si cal  sofregir marxa enrera 7min/100°C/vel1 treure i reservar.
5.- Sofregir dins el vas del robot la ceba i l'all trempada amb sal  afegir un  més oli d'oliva si cal  sofregir marxa enrera 7min/100°C/vel1.
6.- Ara picar 25seg/vel8 obrir i netejar parets del vas afegir el sofrito Solis, 3 o 4 rodanxes de pastanagó i  picar 20seg/vel8 obrir i netejar parets del vas i afegir 50ml - 75ml de l'aigua mineral o el brou. 
7.- Ara coure 25min/100°C/vel1, en acabar obrir netejar parets, afegir els xampinyons i el pastanagó i si cal afegir més brou o aigua mineral coure 8min/100°C/vel1. 
8.- Se serveix calent i bon profit...!!!

05 febrero 2023

GUISAT POLLASTRE AMB TARONJA I POMA AMB ROBOT

Ingredients 3 o 4 racions:
1 ceba blanca
800g llomillos o pitrera pollastre a daus
oli d'oliva
sal
pebre bo
3 taronges sucades
2 pomes a daus 
1 poma capolada


Preparació:
1.- Tallar la carn a daus d'uns 2 o 3 cm i trempar amb sal i pebre bo al gust
2.- Sofregir la carn amb un raig d'oli d'oliva  a  marxa enrera/5 min/130°C/vel1 i sense vas medidor
3.- Treure la carn i reservar , ara sofregir la ceba  tallada a daus petits marxa enrera/5 min/130°C/vel1 i sense vas medidor i ara afegir la tomàtiga tallades a daus petits  marxa enrera/2 min/130°C/vel1 i sense vas medidor
4.- Ara afegir la poma tallada a daus petits 1 o 2 cm a marxa enrera/2min/130°C/vel1 i sense vas
5.- Posar el vas medidor i  capolar 30seg/vel6.  i si cal capolar 20seg/vel8
6.- Afegir la carn,  rectificar de sal afegir el suc de taronja coure marxa enrera/15min/100°C/vel1
7.-Afegir les pomes pelades a days o trossos dec2 o 3 cm  i coure marxa enrera/5 min/100°C/vel1
8.- Servir calent. Bon profit...!!!

TARTA DE FORMATGES


Ingredients:
200g formatge Cottag
250g formatge Mascarpone
200 ml nata per cuinar 18%MG
4 ous
150 g sucre
1 cullerada vainilla Madagascar

CREMA O PURÉ DE PATATA AMB ESPÀRRECS AMB ROBOT

Ingredients 4 racions:
1 ceba blanca a quadrets
1 cullerada de porro a quadrets
500 g patata pelada a daus
1 manat d'esparrecs verds 
725  ml aigua mineral o brou
sal
pebre bo
nou moscada
oli d'oliva

Preparació:
1.- Posar la ceba i el porro a trossets petits amb dues cullerades d'oli dins el vas i sofregir 7min/130°C/vel1
2.- Afegir les patates a daus d'uns 2 o 3cm i l'aigua mineral o brou i coure 20min/100°C/vel1 
3.- Coure els esparrecs a trocets , colar deixar degotar i reservar
3.- Ara afegir els esparrecs al vas   i  coure 10min/100°C/vel1  després  picar 30seg/vel6 i si cal  picar 30seg/vel6 i rectificar de sal, pebre bo i nou moscada  i remenar marxa enrera/20seg/vel6
4.- S'ha de servir calent, acompanyat amb daus de pernil salat i/o rosconets

ESTUFAT DE VEDELLA AMB ROBOT

Ingredients 2 racions:
400g bistecs vedella a daus
1 ceba blanca 
1 tomàtiga penjar
oli d'oliva
60 g pebres torrats a tires
100g sofrito tomàtiga Solis
200g mongetes verdes congelades
200g pastanagó baby congelades
185g xampinyons a làmines empotats
sal
pebre bo

Preparació:
1.- Tallar la carn a daus d'un 2 o 3 cm i trempar amb sal i pebre bo al gust
2.- Sofregir la carn amb un raig d'oli d'oliva  a  marxa enrera/7 min/130°C/vel1 i sense vas medidor
3.- Treure la carn i reservar , ara sofregir la ceba  tallada a daus petits marxa enrera/5 min/130°C/vel1 i sense vas medidor i ara afegir la tomàtiga tallades a daus petits  marxa enrera/2 min/130°C/vel1 i sense vas medidor
4.- Ara afegir el pebre vermell torrat a tires i el sofrit  marxa enrera/2min/130°C/vel1 i sense vas medidor
5.- Posar el vas medidor i  capolar 30seg/vel6i si cal capolar 20seg/vel6
6.- Afegir la carn,  rectificar de sal afegir 2 vasos medidors d'aigua mineral o brou de carn coure marxa enrera/20min/100°C/vel1
7.-Afegir les mongetes, el pastanagó i els xampinyons i coure marxa enrera/10min/100°C/vel1
8.- Servir calent. Bon profit...!!!

GOMINOLAS FRESA AMB ROBOT

Ingredients:
400 g fruits vermells (fraules, gerds, arandans)
60 g gelatina neutra en pols
200 g sucre
57 g gelatina fresa  
57g gelatina fresa sense sucre
oli vegetal sprai
xocolata fondant (opcional)

Preparació:
1.- Rentam i llevam capoll a les fraules i posam les fruites dins el vas. 
2.- Capolam les fruites 30seg/vel5
3.- Afegim el sucre i les gelatines i remanam  marxa enrera/30seg/vel3 després encalentir  7min/100°C/vel1 
4.- A part engrassam amb l'oli els motllos de silicona i amb paper de cuina torcam l'excés d'oli i reservam
5.- Finalment se cola amb un colador de malla fina i després s'omplen els motllos. 
6.- Se deixa reposar 12h fora gelera i si se vol se banyen de xocolata

02 febrero 2023

ESTUFAT LLOMILLO PORC AMB PASTANAGÓ I XAMPINYONS AMB ROBOT


Ingredients 2 o 3 racions:
1 llomillo de porc(600g)
3 pastanagons grossos bullits 
360 g xampinyons empotats
1 ceba blanca grossa
1 tomàtiga rosa grossa
60 g pebre vermell torrat
oli oliva
sal
pebre bo
pebre coent capolat
Aigua mineral o brou de carn

Preparació:
1.- Tallar la carn a daus d'un 2 o 3 cm i trempar amb sal i pebre bo al gust
2.- Sofregir la carn amb un raig d'oli d'oliva  a  marxa enrera/10 min/130°C/vel1 i sense vas medidor
3.- Treure la carn i reservar , ara sofregir la ceba i la tomàtiga tallades a daus petits de 0,5-1cm  marxa enrera/4 min/130°C/vel1 i sense vas medidor
4.- Ara afegir el pebre vermell torrat a tires i marxa enrera/2min/130°C/vel1 i sense vas medidor
5.- Posar el vas medidor i  capolar 30seg/vel6. 
6.- Afegir la carn,  rectificar de sal afegir 2 vasos medidors d'aigua mineral o brou de carn coure marxa enrera/25min/100°C/vel1
7.-Afegir el pastanagó i els xampinyons i coure marxa enrera/6min/100°C/vel1
8.- Servir calent. Bon profit...!!!