Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
Pàgines
30 agosto 2023
MENÚ 11 - DIETA - BERENAR - Te Negre i Galletes Gullón avena i taronja
MENÚ 10 - DIETA - DINAR - MixEspagetti Integral, Carabassó i Fiambre Pavo
29 agosto 2023
MENÚ 09 - DIETA - SOPAR - Amanida formatge burgos 0% MG i fiambre pavo
MENÚ 08 - DIETA - DINAR - Pavo amb verdura a la planxa
28 agosto 2023
MENÚ 07 - DIETA - ESMORZAR - Cafè amb llet i galleta d'oli integral
27 agosto 2023
MENÚ 06 - DIETA - SOPAR - Salmó al vapor
MENÚ 05 - DIETA - ESMORZAR - Cafè amb llet
MENÚ 04 - DIETA - BERENAR- Te Verd amb Galletes de Te
MENÚ 03 - DIETA - DINAR - Pollastre a la Planxa amb Girgoles
MENÚ 02 - DIETA - SOPAR - Salmó al vapor
SALMÓ AL VAPOR
26 agosto 2023
GALLETES DE TE per companys EGB + alumnes CR
25 agosto 2023
PATATILLA AL FORN
MENÚ 01 - DIETA - DINAR - Pollastre amb taronja
GALLETES D'OLI INTEGRALS 67% AMB PIPES
24 agosto 2023
POLLASTRE AMB TARONJA
22 agosto 2023
MIX-SPAGETTI INTEGRALS I DE CARABASSÓ AMB BURBALLES DE YORK I PESTO
PA INTEGRAL 60%
19 agosto 2023
MIX-SPAGETTI INTEGRALS I DE CARABASSÓ AMB GAMBES I PESTO
GELATINA "Leche Merengada" AMB FRESES
06 agosto 2023
MELMELADA DE FRESA I CIRERA
Ingredients 4 pots:
414 g cireres sense pinyol
708 g freses
898 g sucre
7g pectina
alcohol pur de cuina o Ron Bacardi o Vodka
paper encerat o vegetal del de coure al forn
pots de vidre esterilitzats a més de 70ºC o acabats de treure del renta-vaixelles i ben eixuts
Preparació:
1 - Rentam la fruita i l'eixugam bé amb un pedaç de fil o cotó net .
2 - Llevam el pinyol de les cireres i les tallam per la meitat.
3 - Llevam el capoll de les freses i les tallam per la meitat.
4 - Pesam la fruita i després pesam de sucre un 80% del pes de la fruita.
5 - Posam la fruita dins una cassola i la tapam amb el sucre i ho deixam macerar unes hores.
6- Posam a foc molt suau la cassola i ho coem durant uns 20-25 minuts.
7 - Ho capolam amb el passa purés o amb el colador cònic o "Chino".
8 - Una vegada capolat ho tornam posar al foc 20-25 minuts més.
9 - Tenim els pots de vidre i les seves tapadores preparats trabucats amb la boca per avall que estaran esterilitzats acabats de treure del renta-vaixelles a més de 70ºC i per més seguretat si vols les pots rebetjar o remullar per dins amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka i deixar de totes formes trabucats sobre un pedaç net de fil de cotó perquè han d'estar ben eixuts abans d'omplir.
10 - També tenim preparats dins un platet discs de paper encerat o vegetal (del tamanys de la boca o del coll del pot de vidre) en remull amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka.
11 - Omplim amb l'ajuda d'un embut per omplir pots amb la melmelada en calent sense fer regalims i amb les voreres del pot ben netes (si cal les voreres és fan netes amb un paper de cuina banyat amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka).
12 - Una vegada ple se posa a sobre la boca o coll del pot un o dos discs del paper que tenim preparat banyat amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka i tapam ben fort .
13 - Sobre un pedaç de fil de cotó net posarem els pots trabucats cap avall sobre la tapadora i els deixarem refredar així abans de girar per etiquetar i guardar.
14 - Probablement se conservarà bastant temps però és recomanable consumir-la en 1 o 2 mesos i en obri el pot per menjar , llevar el paper i desar dins la gelera fins a haver-lo consumit del tot.