13 enero 2013

BROU AMB HERBES AROMÀTIQUES


Ingredients: 
Brou de gallina o pollastre
Flams salats o formatge
Rosconets de pa
Brots de : Julivert, Moraduix, Herbassana, Farigola i Cost.

AMANIDA AMB RINXOLS DE PERNIL DOLÇ


TORTELL DE REIS ABC_v2




Ingredients: 

1 kg farina de força
400 g sucre
6 ous
250 g mantega (mantequilla)
150 ml llet
aroma vainilla
100 g llevadura premsada 
aprox. 75 ml aigua
carabassa confitada de tres colors
taronja confitada
sucre cristal·litzat
sucre en pols
1 figureta de porcellana


ROSTIT DE LLOM AMB TARONJADA I FRUITA










Ingredients: 
1  llom de porc sense en dos trossos
sal 
pebre bo
mel
oli d'oliva
1 ceba blanca grossa
2 llaunes de pinya tropical
una grapada de prunes seques sense pinyol
una grapada d'albercocs secs
aprox. 400 ml suc de taronja
3 o 4 cullerades soperes de sucre
patata o patató per acompanyar

Preparació: 
1.- Feim un parell de talls superficials per les dues cares del llom de 2cm de gruix i 1cm de profunditat. 
2.- Ho salam i posam pebre bo per tot i dins els talls.
3.- Untam tot el llom de mel i també dins els talls. 
4.- El sofregim en una pella en poc oli d'oliva per aconseguir que quedi daurat.
5.- Dins una greixonera de fang hi posam una capa al fons de rodanxes de ceba. 
6.- A sobre la ceba hi col·locam les rodanxes de pinya i a sobre els dos trossos de llom. 
7.- Afegim per tot les prunes i albercocs.
8.- Ho regam tot amb la taronjada i espolsam de sucre. Ha de quedar cobert fins a la meitat. 
9.- Damunt de tot hi posam dues rodanxes de taronja. Ho tapam amb paper d'alumini.
10.- Ho posam dins el forn ben calent a 180-210 ºC fins que comença a bullir el suc i ho deixam coure tapat prop d'una hora o hora i mitja.
11.- En haver passat aquest temps llevam el paper d'alumini i ho deixam rostir una hora més fins que la carn es cuita, en pinxar no surt suc.
12.- També amb un termòmetre de rostits, se pot comprovar que la temperatura de dins la carn sigui de uns 80ºC 
13.- Una vegada cuita se posa dins una safata, acompanyada de les rodanxes de pinya i taronja més senceres i de la fruita més sencera. 
14.- La resta de fruita se passa pel xino amb el suc necessari per fer una salsa per acompanyar,  que se serveix calenta a part en una salsera.
15.- També s'acompanya amb les patates fregides prèviament. 

Bon profit..!!! 

Va ser deliciós i la carn molt tendre. Encara que el llom sempre és una mica sec i li cal la salsa sense falta. 



SOPA DE LA REINA ABC




Ingredients: 

Brou de gallina o pollastre
Carn de cuixa de pollastre bullida
Flams salats
Ous guatlla bullits
Pilotes de carn de vedella
Rosconets de pa
Capellini de bolets


SOPAR JAPONÈS: SUSHI DE GAMBES I PAQUETS D'ARRÒS DE XOCOLATA

SUSHI:
DE SURIMI, TORTILLA, MONGETES TENDRES I PASTANAGÓ.


PAQUETS D'ARRÒS:
 FARCITS DE XOCOLATA, MANDARINA I AVELLANES.

COCA DE QUARTO AMB XOCOLATA

Aquest joc de tassa i cafetera blanc i verd, 
és un regal de la meva amiga Xisca, 
a la que li desig lo millor per aquest any 2013. 
I sobretot SALUT.

Ingredients: 
3 ous
75g sucre
50g farina fluixa
aroma vainilla

FLAMS SALATS per menjar amb sopa, brou o consomé





Ingredients: 

500 ml llet
4 ous sencers
2 cullerades formatge ratllat
sal
orenga

05 enero 2013

COCA TAPADA vs ESPINAGADA DE VERDURA RAP I MUSSOLA










Ingredients:  Pasta:
200ml aigua
200ml oli d'oliva
aprox. 500-600g farina fluixa

Farcit:
2 manats  julivert
3 mants ceba tendre
1 manat de porro
1coa de rap grossa
6 rodanxes de mussola

GALLETES SALADES AMB ROELLA











Ingredients:
ou batut
llavors de roella
200ml aigua
200ml oli d'oliva
aprox. 500-600g farina fluixa