Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
13 enero 2013
BROU AMB HERBES AROMÀTIQUES
Ingredients:
Brou de gallina o pollastre
Flams salats o formatge
Rosconets de pa
Brots de : Julivert, Moraduix, Herbassana, Farigola i Cost.
Etiquetes de comentaris:
Begudes,
Brou,
Herbes aromàtiques,
Pollastre,
Sopa
TORTELL DE REIS ABC_v2
Ingredients:
1 kg farina de força
400 g sucre
6 ous
250 g mantega (mantequilla)
150 ml llet
aroma vainilla
100 g llevadura premsada
aprox. 75 ml aigua
carabassa confitada de tres colors
taronja confitada
taronja confitada
sucre cristal·litzat
sucre en pols
1 figureta de porcellana
1 figureta de porcellana
Etiquetes de comentaris:
Coques dolces,
Dolç,
Fruita,
Nadal,
Pastís,
Pastissos,
Reis Màgics,
Tarta,
Tartes,
Tortell Reis
ROSTIT DE LLOM AMB TARONJADA I FRUITA
Ingredients:
1 llom de porc sense en dos trossos
sal
pebre bo
mel
oli d'oliva
1 ceba blanca grossa
2 llaunes de pinya tropical
una grapada de prunes seques sense pinyol
una grapada d'albercocs secs
aprox. 400 ml suc de taronja
3 o 4 cullerades soperes de sucre
patata o patató per acompanyar
Preparació:
1.- Feim un parell de talls superficials per les dues cares del llom de 2cm de gruix i 1cm de profunditat.
2.- Ho salam i posam pebre bo per tot i dins els talls.
3.- Untam tot el llom de mel i també dins els talls.
4.- El sofregim en una pella en poc oli d'oliva per aconseguir que quedi daurat.
5.- Dins una greixonera de fang hi posam una capa al fons de rodanxes de ceba.
6.- A sobre la ceba hi col·locam les rodanxes de pinya i a sobre els dos trossos de llom.
7.- Afegim per tot les prunes i albercocs.
8.- Ho regam tot amb la taronjada i espolsam de sucre. Ha de quedar cobert fins a la meitat.
9.- Damunt de tot hi posam dues rodanxes de taronja. Ho tapam amb paper d'alumini.
10.- Ho posam dins el forn ben calent a 180-210 ºC fins que comença a bullir el suc i ho deixam coure tapat prop d'una hora o hora i mitja.
11.- En haver passat aquest temps llevam el paper d'alumini i ho deixam rostir una hora més fins que la carn es cuita, en pinxar no surt suc.
12.- També amb un termòmetre de rostits, se pot comprovar que la temperatura de dins la carn sigui de uns 80ºC
13.- Una vegada cuita se posa dins una safata, acompanyada de les rodanxes de pinya i taronja més senceres i de la fruita més sencera.
14.- La resta de fruita se passa pel xino amb el suc necessari per fer una salsa per acompanyar, que se serveix calenta a part en una salsera.
15.- També s'acompanya amb les patates fregides prèviament.
Bon profit..!!!
Va ser deliciós i la carn molt tendre. Encara que el llom sempre és una mica sec i li cal la salsa sense falta.
SOPA DE LA REINA ABC
Ingredients:
Brou de gallina o pollastre
Carn de cuixa de pollastre bullida
Flams salats
Ous guatlla bullits
Pilotes de carn de vedella
Rosconets de pa
Capellini de bolets
SOPAR JAPONÈS: SUSHI DE GAMBES I PAQUETS D'ARRÒS DE XOCOLATA
SUSHI:
DE SURIMI, TORTILLA, MONGETES TENDRES I PASTANAGÓ.
PAQUETS D'ARRÒS:
FARCITS DE XOCOLATA, MANDARINA I AVELLANES.
DE SURIMI, TORTILLA, MONGETES TENDRES I PASTANAGÓ.
PAQUETS D'ARRÒS:
FARCITS DE XOCOLATA, MANDARINA I AVELLANES.
COCA DE QUARTO AMB XOCOLATA
Aquest joc de tassa i cafetera blanc i verd,
és un regal de la meva amiga Xisca,
a la que li desig lo millor per aquest any 2013.
I sobretot SALUT.
Ingredients:
3 ous
75g sucre
50g farina fluixa
aroma vainilla
Etiquetes de comentaris:
Coques dolces,
Dolç
05 enero 2013
COCA TAPADA vs ESPINAGADA DE VERDURA RAP I MUSSOLA
Ingredients: Pasta:
200ml aigua
200ml oli d'oliva
aprox. 500-600g farina fluixa
Farcit:
2 manats julivert
3 mants ceba tendre
1 manat de porro
1coa de rap grossa
6 rodanxes de mussola
Etiquetes de comentaris:
Aperitiu,
Coques salades,
Mussola,
Peix,
Rap
Suscribirse a:
Entradas (Atom)