13 enero 2013

ROSTIT DE LLOM AMB TARONJADA I FRUITA










Ingredients: 
1  llom de porc sense en dos trossos
sal 
pebre bo
mel
oli d'oliva
1 ceba blanca grossa
2 llaunes de pinya tropical
una grapada de prunes seques sense pinyol
una grapada d'albercocs secs
aprox. 400 ml suc de taronja
3 o 4 cullerades soperes de sucre
patata o patató per acompanyar

Preparació: 
1.- Feim un parell de talls superficials per les dues cares del llom de 2cm de gruix i 1cm de profunditat. 
2.- Ho salam i posam pebre bo per tot i dins els talls.
3.- Untam tot el llom de mel i també dins els talls. 
4.- El sofregim en una pella en poc oli d'oliva per aconseguir que quedi daurat.
5.- Dins una greixonera de fang hi posam una capa al fons de rodanxes de ceba. 
6.- A sobre la ceba hi col·locam les rodanxes de pinya i a sobre els dos trossos de llom. 
7.- Afegim per tot les prunes i albercocs.
8.- Ho regam tot amb la taronjada i espolsam de sucre. Ha de quedar cobert fins a la meitat. 
9.- Damunt de tot hi posam dues rodanxes de taronja. Ho tapam amb paper d'alumini.
10.- Ho posam dins el forn ben calent a 180-210 ºC fins que comença a bullir el suc i ho deixam coure tapat prop d'una hora o hora i mitja.
11.- En haver passat aquest temps llevam el paper d'alumini i ho deixam rostir una hora més fins que la carn es cuita, en pinxar no surt suc.
12.- També amb un termòmetre de rostits, se pot comprovar que la temperatura de dins la carn sigui de uns 80ºC 
13.- Una vegada cuita se posa dins una safata, acompanyada de les rodanxes de pinya i taronja més senceres i de la fruita més sencera. 
14.- La resta de fruita se passa pel xino amb el suc necessari per fer una salsa per acompanyar,  que se serveix calenta a part en una salsera.
15.- També s'acompanya amb les patates fregides prèviament. 

Bon profit..!!! 

Va ser deliciós i la carn molt tendre. Encara que el llom sempre és una mica sec i li cal la salsa sense falta.