Ingredients (3 coques de 20×30cm):
Per la pasta:
600g farina fluixa
150 ml oli d'oliva
150 ml aigua mineral
25 g llevadura fresca
Pel farcit:
3 manats de julivert
3 manats de cebes tendres o grells
1 manat de porros
1,5 manats d'espinacs
1 tomàtiga mitjana
1 cabeça d'alls
2 pebres vermells petits
oli d'oliva
sal
pebre bo
pebre bord dolç
pebre bord coent
Preparació:
1.- Primer es fa un llevat dins un ribell ample amb la llevadura que es dissol amb un poc de l’aigua mesurada que sigui tebia, s’afegeix un poc de la farina mesurada, es mescla bé i desprès es deixa tovar tapat amb un pedaç fins que augmenta el doble el seu volum, (a l'estiu 30 minuts , a l'hivern 1 o 2 hores).
2.- Quan ha tovat, es fa la pasta amb el que queda de farina, aigua i oli. Es pasta bé i es deixa reposar 15 minuts.
3.- S’unta una llauna amb oli i s’hi aplana la pasta a mà o amb un rodillo.
4.- Finalment s’espitgen les voreres a fi de deixa una voreta per a la crosta. Abans de posar-hi la verdura a sobre s’ha de picar tota la coca amb una forquilla.
1.- Primer es fa un llevat dins un ribell ample amb la llevadura que es dissol amb un poc de l’aigua mesurada que sigui tebia, s’afegeix un poc de la farina mesurada, es mescla bé i desprès es deixa tovar tapat amb un pedaç fins que augmenta el doble el seu volum, (a l'estiu 30 minuts , a l'hivern 1 o 2 hores).
2.- Quan ha tovat, es fa la pasta amb el que queda de farina, aigua i oli. Es pasta bé i es deixa reposar 15 minuts.
3.- S’unta una llauna amb oli i s’hi aplana la pasta a mà o amb un rodillo.
4.- Finalment s’espitgen les voreres a fi de deixa una voreta per a la crosta. Abans de posar-hi la verdura a sobre s’ha de picar tota la coca amb una forquilla.
5.- Amb antelació s’ha d’haver rentat, degotat, eixugat i tallat menuda tota la verdura excepte les tomàtigues que es tallen a rodanxes primes i es reserven, també es tallen a làmines 4 o 5 alls i es reserven pel final.
6.- La verdura tallada es trempa amb sal, oli, pebre bó, pebre bord dolç i oebre bord coent al gust es deixa degotar una estona i ja es pot posar a sobre de la pasta.
7.- La coca es posa dins el forn calent a 165ºC es deixa coure uns 20 minuts fins que comença a prendre color i en aquest instant s’hi posen les rodanxes de tomàtiga i els alls laminats, es deixa coure uns 15-30 minuts.
En total ha de coure uns 40-60 minuts. Quan es treu del forn es rega amb un raig d’oli generós.
40 minuts
8.- Es deixen refredar un poc i amb ajuda de dues giradores es treuen de la llauna i es posa sobre una reixeta per acabar de refredar i no agafin humitat.
9- Una vegada freda es posa sobre un cartró folrat amb paper blanc decoratiu o palangana de cartró i blonda.
10- Menjada en calent es massa bona pels qui vulguin conservar la línia, perquè refegiran.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari