26 diciembre 2023

MANTECADOS D'AMETLLA

Ingredients per a 17 mantecados:
Motllo de tallar pasta  6 cm de diàmetre
250 g farina fluixa
175 g saïm porc negre
75 g ametlla crua capolada
100 g sucre en pols o glace
1 vermell d'ou
canyella en pols
clovella llimona ratllada

Preparació:
1.- Deixar el saïm a temperatura ambient fins que sigui com una pomada.
2.- Mesclar el saïm, el sucre, el vermell d'ou , pell de llimona ratllada i canyella al gust 1 o 2 culleradetes. Pastar bé.
3.- Afegir la farina porgada i pastar amb les mans fins que la pasta no s'aferra a les mans. Finalment afegir l'ametlla capolada i pastar fins que queda la pasta homogènia.
4.- Agafar un tros de pasta i aplanar amb un corró amb un gruix de 1 cm per controlar el gruix fer servir el manec de dues culleres de fusta a cada costat de la pasta i aplanar posant el corró damunt els manecs així tots els mantecados tendran el mateix gruix.
5.- Posar cada mantecado sobre una llauna de forn sobre paper vegetal separat devers 1 cm màxim 20  a cada llauna.
6.- Coure al forn prèviament encalentit a 180°C i coure uns 15-20 minuts.
7.- Deixar refredar sobre una reixeta i desar dins una capsa de llauna. Anar alerta a esflorar-los ja que són fràgils.
8.- Servir espolsants a sobre amb sucre en pols.