02 julio 2009

FORMATJADES (IES Port de Pollença)















Ingredients:
4 vermells d’ou
100 g de sucre
250 g de saïm
150ml d’aigua
150 ml d’oli d’oliva,
farina fluixa la que se beu. (Aprox. 1200g)
Crema pastissera
Crema de xocolata
Confitura
Brossat

Material:
fogó, cassola, balança, dos tassons, ribell gros, ribell petit, ratllador, aprimador, motlles de crespells més grossos, culleres, llaunes, forn, palangana, agafadors, pedaços i davantal

Preparació:
1) Dins una cassola es mesuren 250g de saïm i fent servir un fogó es fon el saïm perquè sigui més fàcil fer-hi feina ( no s’ha de fer bullir, ni s’ha d’escalfar massa)
2) Amb un tassó es mesuren els 150ml d’aigua
3) Amb un tassó es mesuren els 150ml d’oli.
4) Amb la balança es mesuren dins d’un ribell petit els 100g de sucre.
5) Dins el ribell gros es posen tots els ingredients mesurats i també els quatre vermells d’ou, ho mesclam i afegim la farina que se beu.
6) Per aconseguir una massa més compacta és convenient que els ingredients es mesclin amb les mans netes, perquè és més senzill i ràpid que amb una cullera.
7) Una vegada tenim una massa compacta un aprimador s’estén una bola de massa sobre una taula enfarinoada.
8) A sobre es posa una cullerada del farcit elegit i se tapa amb un altre tros de massa aplanada.
9) Es pitgen les voreres amb els dits perquè no surti el farcit.
10) Després es dona forma a fent servir els motlles de crespells grossos amb forma d’estrelles, de cors o de flors.
11) Una vegada fets es posen sobre la llauna es pinten de vermell d’ou i es posen al forn fins que estiguin rossejats, aproximadament 25 minuts a foc suau.
12) Les formatjades es treuen del forn, es deixen refredar i després s’ensucren.
I JA SE PODEN MENJAARRRRRRR!!!!!!!!!!