02 julio 2009

ROBIOLS (IES Port de Pollença)















Ingredients
1 kg de farina fluixa
400g de saïm
400g de sucre
4 ous
Crema pastissera
Crema de xocolata
Confitura
Brossat
un poc de sucre glaç

Material:
fogó, cassola, balança, dos ribells grossos, ribell petit, aprimador, rodeta per tallar, llaunes, forn, palangana, agafadors, pedaços i davantal

Preparació:
1) Dins una cassola es mesuren 400g de saïm i fent servir un fogó es fon el saïm perquè sigui més fàcil fer-hi feina ( no s’ha de fer bullir, ni s’ha d’escalfar massa)
2) Amb la balança es mesuren dins d’un ribell petit els 400g de sucre.
3) Amb la balança es mesuren dins d’un ribell gros un quilogram de farina fluixa.
4) Dins un ribell gros es posa la farina i amb les mans es fa un forat i a dins s’hi posa el sucre i el saïm.
5) Dins l’altre ribell gros es separen els quatre blancs d’ou i els quatre vermells d’ou es posen dins el ribell on ja hi ha la farina, el sucre i el saïm.
6) Els quatre blancs d’ou els pujam fins a punt de neu.
7) Per aconseguir una massa més compacta és convenient que els ingredients es mesclin amb les mans netes, perquè és més senzill i ràpid que amb una cullera.
8) Quan ja tenim la massa compacta, s’afageixen els blanc a punt de neu
9) Una vegada tenim la massa compacta amb un aprimador s’aprima una mica de massa en forma circular sobre una taula enfarinoada.
10) Es farceix amb una part de l’ingredient escollit i se tanca formant una mitja –lluna. S’han de tancar les voreres amb les puntes dels dits per evitar que el farcit surti.
11) Una vegada fets es posen sobre la llauna i es posen al forn fins que la pasta estigui cuita.
12) Els robiols es treuen del forn, es deixen refredar i després s’ensucren.
I JA SE PODEN MENJAARRRRRRR!!!!!!!!!!
Amb aquestes quantitats podem fer fins a 25 robiols.
________________________________________