Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
06 julio 2009
PIZZA ABC per a infants
Ingredients (per a dues pizzes de 24 cm i 34 cm de diàmetre respectivament):
Pasta gruixada:
350g farina fluixa
150 ml aigua tèbia
25 g llevadura de pa
2 cullerades soperes d'oli d'oliva
1 cullerada sopera de sucre
1 cullerada postre de sal
Farçit:
250g de formatge Mozzarella
125g pernil dolç
200g xampinyons
1 ceba tendre petita
4 o 5 tomàtigues de penjar maduretes
olives negres
sal
pebre bó
orenga
oli d'oliva
Preparació:
1.- Dissolem la llevadura amb l'aigua tèbia i mesclam amb amb una cullerada de la farina.
2.- En un bol posam la resta d'ingredients i la llevadura dissolta, ho pastam bé fins que quedi una pasta elàstica.
3.- En feim tres parts de la pasta, de dues de les parts en farem una bola per la llauna grossa i de l'altre part una altre bola per a la llauna petita.
4.- Untam les dues llaunes amb oli d'oliva i hi aplanam amb l'ajuda d'un corró les dues boles de pasta a fi que quedi ben prima.
5.- Punxam la pasta perquè no puji massa i ja la podem untar amb la tomàtiga pelada i capolada (per pelar les tomàtigues i que se desferri la carn de la pell fàcilment has d'afluixar la pell per això has de passar un ganivet per la part de la fulla que no talla fent com si les pelessis, desp´res ja pots estirar la pell que desferra molt bé. Si vols una vegada picada si no t'agraden les llavors la pots fer passar per un colador usant una massa de morter, te quedara una salsa molt fina)
6.- La tremparem amb una miqueta de sal, pebre bó i orenga al teu gust. També hi posarem un poquet d'oli d'oliva sense passar-nos.
7.- Afegirem tires de pernil dolç, làmines de xampinyons i rodanxes de ceba.
8.- A damunt de tot hi posarem daus o tires de mozzarella i adornarem amb olives negres.
9.- Amb el forn previament calent a 200ºC ja la podrem enfornar durant uns 10-15 min fins que quedi la pasta daurada i el formatge fus.
10.- Surt una pasta flonja i fluixa (malgrat no sigui de textura genuinament italiana) que serveix perquè els infants la puguin menjar bé sense esforç.
11.- CONGELAR. Una vegada muntada la pizza sobre la llauna la tapes amb film trasparent i la poses al congelador, en estar dura la treus de la llauna i la fiques dins una bossa de plàstic nova, la tanques hermèticament i li poses nom i data.
12.- DESCONGELAR. Quan la vulguis menjar sense descongelar la pots posar al forn calent a 200ºC durant 15-20 min fins que quedi la pasta daurada i el formatge fus.
Etiquetes de comentaris:
Congelar,
Consells,
Coques salades,
Pizza
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari