Ingredients:
1 almut (aprox 1,95 litres de capacitat ) d'Olives Pansides
o Per pansir-les:
1 almut (aprox 1,95 litres de capacitat ) d'Olives Negres (quasi madures)
2 kg Sal
Per trempar:
Oli d'Oliva
Sal
Alls a làmines
Pebre coents vermells frescs o secs (guindilla)
Grans de clavell (clavo en grano)
Pebre bo en pols i en gra (opcional)
Vinagre blanc (opcional)
Preparació:
Primer de tot triam i seleccionam les olives per tamany i punt de maduració i feim diferents caramulls. Les netejam de fulles i tijes. Les passam per aigua freda per acabar de netejar i les posam dins un pedaç de fil per aixugar-les molt bé si és necessari deixar ventilar abans de trempar. Cal evitar que quedin amb humitat perquè no agafin mohos o llevadures que puguin ser tòxics
Per pansir-les:
Si tenim olives negres madures però les volem pansir les posarem dins un recipient amb sal i cobertes de sal i les deixarem un parell de dies fins que estiguin arruades però que no hagin perdut tota l'aigua, si cal remenarem periòdicament i canviarem la sal. Cal vigilar-les a diàri.
Per trempar:
Cada caramull el tremparem al gust amb oli d'oliva abundant, sal i pebre bo en pols. Distribuirem les olives a diferents pots de vidre hermètics segons tamany i punt de maduració de les olives i a sostres hi repartirem làmines d'all, rodanxes de pebre coent vermell, grans de pebre bo, grans de clavell i una culleradeta per pot de vinagre blanc. Ho tremparem bé i se poden conservar perfectament 15 dies o més.