21 octubre 2018

BUNYOLS DE LES VERGES









Ingredients:

versió 1 per aprox. 25-30 bunyols
250g patata bullida
125g farina força
15g llevadura fresca
50 ml aigua tèbia
1 ou
sal
sucre per ensucrar
oli d'oliva

versió 2  per aprox. 50-75 bunyols
500g patata i/o moniato bullits
250g farina força
20g llevadura fresca
50 ml aigua tèbia
3 ous
sal
sucre per ensucrar
oli d'oliva

versió 3 per aprox. 50-75 bunyols
500g patata i/o moniato bullits
250g farina força
15 g llevadura fresca
200 ml aigua tèbia
sal
sucre per ensucrar
oli d'oliva

versió 4 per aprox. 100-150 bunyols
1l aigua tèbia
200g flocs de patata (de puré)
500g farina força
25g llevadura fresca
sal
sucre per ensucrar
oli d'oliva


Preparació:
1.- Bullim patates i moniato amb la pell (prèviament hem rentat bé la pell dels tuberculs per llevar la terra que duen)
2.- Pelam les patates i les passam pel premsa purés a fi que quedin ben capolades sense grums.
3.- Pesan la patata bullida i la posam dins un ribell , afegim la farina i mesclam bé.
4.- Esmicolam la llevadura i la dissolem dins un poc  d'aigua tèbia i l'afegim a la mescla i pastam.
5.- Afegim un ou i tornam pastar fins que queda incorporat l'ou i la pasta queda ben fina sense grums.
6.-Deixam tovar la pasta devers 1 hora fins que augmenta el doble el seu volum.
7.-Preparam un ribellet amb aigua tèbia amb sal per banyar la ma dreta amb la que farem el bunyol.
8.- Quan la pasta ha tovat ja podem fer ela bunyols. Posam un calderó amb abundant oli d'oliva i ho posam al foc en ser ben calent ja hi podrem tirar els bunyols. 

9.- Per fer els bunyols agafam pasta amb la ma esquerra i apretam a fi que surti del puny una bolla que amb la ma dreta banyada (amb l'aigua salada del ribellet ) agafarem amb els dits pulgar, índex i cor,  li farem un forat en el moment de tirar dins l'oli.
10.- Quan els bunyols són dins l'oli s'esquitxen amb l'aigua salada i quan van agafant color se giren en agafar el seu color dauradet per les dues cares se deixen degotar dins un ribell amb un platet  girat dins.
11.- Quan ja  han degotat s'espolsa sucre per damunt i se mengen mullant sucre.

MOLTS d'ANYS...!!!!!