Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
23 agosto 2009
POLLASTRE A LA SIDRA
Ingredients per a 3 persones:
600g de llomillos de pollastre
500 ml de sidra
1 ceba grossa
oli d'oliva
sal
pebre bo
nou moscada
5 alls
2 fulles de llorer
200g bolets variats
100g pernil salat
200g arròs Basmati
3 pomes Golden madures
sucre en pols
1 pebre coent (opcional)
Preparació:
Arròs
1.- Bullim abundant aigua dins una olla on hi haurem possat un bon raig d'oli, dos alls estafaiats, una fulla de llorer rompuda en dos bossins i en començar a sal.
2.-En començar a bullir hi tirarem l'arròs i el deixarem bullir durant uns 10 minuts, desprès el colarem i el passarem per aigua freda.
3.-A part dins una paella sofregirem amb un raig d'oli el pernil salat tallat a daus menuts, tres alls tallats a daus petitotns i una fulla de llorer.
4.- En estar daurats hi afegirem els bolets tallats petit i ho deixarem coure fins que els bolets redueixen. Rectificarem de sal, afegirem pebre bo capolat amb molinet i un polsi de nou moscada ratllada.
5.- Finalment hi afegirem l'arròs que hem reservat, ho remenarem bé i ho deixarem sofregir una mica. S'ha de servir calent.
Pomes
1.- Treim el cor a les tres pomes, les pelam i les tallam per llarg en 8 bossins cada una.
2.- Les fregirem dins una paella amb poc oli per les dues cares fins que comença a tenir color.
3.- Després hi espolsarem pel damunt suficient sucre en pols i les farem daurar per les dues cares i ja se podran servir calentes també.
Pollastre
1.- Rentarem i aaixugarem la carn amb un pedaç de fil de cotó. Llevarem els nervis la tallarem a daus, li posarem sal i pebre bo al gust.
2.- Posarem un bon raig d'oli dins una caçerola i hi sofregirem els daus de carn.
3.- En tenir-los daurats hi afegirem la ceba ben picada i ho deixarem coure fins que la ceba redueixi.
4.- Finalment hi afegirem la sidra que abocarem des de certa altura perquè fassi escuma i se deixarà coure a foc fluix fins que se redueixi la salsa. Si vols hi pots posar un pebre coent a la mitat de la cocció per donar-li un piquet.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari