17 mayo 2015

ALL I OLI



Ingredients: 
3 alls
sal
100 ml oli d'oliva

Preparació:
Pelar els alls,  llevar el capoll i el grell del mig -si enté perquè no siguin novells-.
Posar els alls tallats en quatre bocins dins un morter amb un poc de sal perquè en picar-los no botin.
Picar amb sa massa de fusta molt ben picats fins que fassin con una espècie de pasteta.
En aquest moment afegim oli en un raig prim  remanant tot el temps en moviments circulars amb la massa de fusta sempre en el mateix sentit (no sé si influeix o no agafar el sentit de rotació a favor de Coriolis o en contra...!!!jejejeje Coriolis força ficticia que depen del punt de referència de l'observador que se mou  sobre un sistema que gira. No influeix és imperceptible inclús en els lavabos, sols afecta a gran escala), sense deixar de remanar en cap moment. Has de sentir giscar la salsa.
Afegir oli fins que se forma una bona quantitat de salsa que té textura de pomada.
Rectifica de sal i ja està llesta.
Feta així és bastant potent i picant amb poca basta per assaborir-la.