24 agosto 2015

CALAMAR A LA ROMANA


Una recepta de calamars a la romana molt ràpida i  de rebosat lleuger.

Ingredients per a 1 ració: 

2 calamars mitjans frescso congelats  o 300g d'anelles de calamar congelades
1 ou
farina fluixa per enfarinoar
sal
llimona
oli d'oliva

Preparació

1.- Si els calamrs són congelats cal que les descongelis el dia abans dins la gelera dins un recipient que les permeti degotar a mesura que se van descongelant sense quedar en remull. 
2.- Si els calamars són frescs, neteja-los, treu les cames anant alerta de no rompre la bossa de tinta i lleva les aletes (***). Pela el calamar d'aquesta pell obscura  que tenen, capgira el calamar per poder fer net millor per dins  i renta'ls amb aigua per dins i per fora. Talla els calamars en anelles. 
3.- Eixuga bé els calamars amb un pedaç net de fil i enfarinoa'ls, llevant l'excés de farina usant un colador.
4.- Bat un ou i posa-hi una pica de sal, passa els calamars per aquest ou i fregeix-los en oli d'oliva ben calent fins que s'inflen i tornen daurats.
5.- Treu-los de l'oli amb una giradora i elimina l'excés d'oli posant-los a sobre un plat amb dos fulls de paper de cel·lulosa o paper de cuina. 
6.- S'han de servir acabats de coure ben calents quan encara són cruixents. 

(***).Les aletes i les  cametes del calamar les pots fer servir per fer una altra recepta un altre dia per això si eren calamars  frescs  les pots  congelar (recorda que no pots congelar res que abans ja haves estat congelat). Per netejar pela la pell obscura que duen i lleva la boca que és una bolla que hi ha entre les cametes espitjant amb el dits. Passa per aigua , eixuga dins un pedaç de cuina de fil i posa'ls dins una bosseta de plàstic tancada hermètica sense aire fent servir un elàstic o gometa i etiqueta amb el nom i la data i ja ho pots congelar. 

(***).Per etiquetar faig servir trossets d'etiquetes que m'han sobrat aferrades sobre trossets de plàstic de foltrar llibres que m'han sobrat. Aquests cartellets que per una cara tenen paper i per l'altra plàstic, una vegada escrits amb bolígraf sobre el paper  (res de rotulador ni punta fina, ja que si se banya se corr)  se posa per la cara del plàstic tocant el menjar i l'altra cara tocant la bosseta que conté el menjar, a fi que se pugui llegir una vegada congelat i la tinta i el paper no se banyi.