05 enero 2017

MASSA DE PIZZA I PIZZA DE PERNIL DOLÇ I CEBA

Ingredients:
Massa
Tendràs suficient massa per a 3 pizzes mitjanes
600 g de farina 00 especial per pizza 
400 g d'aigua tèbia
10 g de sal
25 g de llevadura fresca de forner

Farcit
1/2 ceba blanca petita a daus
1 tomàtiga de penjar capolada
2 tallades de pernil dolç tallat a quadrets olives negres                                       orenga

Preparació:
1.- Barreja els ingredients en un bol fins que tinguis una massa homogènia.

2.- Fica el bol en una bossa de plàstic, tanca i deixa fermentar 8 hores.

3.- Després d'aquest temps, divideix la massa en tres trossos, acull a 1 túper i deixa fermentar a la nevera un mínim de 24 hores (pots deixar-ho fins a 5 dies a la nevera).

4.- Abans de fer les pizzes, treu la massa de la nevera, fes boles i deixa-ho reposar durant un parell d'hores a temperatura ambient en una superfície enfarinada generosament amb farina.

5.- Estira la massa, amb les mans, amb un corró (l'opció menys recomanable, perquè li treu molt aire i la pizza perd lleugeresa) o -i això hauria de intentar-ho tot el món-donant-li voltes en l'aire. Si t'atreveixes, veuràs que la massa s'estira sense esquinçar-se.

6.- Condimenta i al forn a potència màxima 200°C fins que estigui daurada 25-30 minuts8. Si a més fas servir la planxa d'acer per a pizzes Celsius ... al·lucinaràs.