13 agosto 2017

MELMELADA DE MELICOTÓ

Ingredients:
550g melicotó groc
450g sucre
2 cullerades soperes de suc de llimona natural
1 sobre pectina o si no pinyols de poma o llimona fermades  en un bolic dins una gasa. 
Preparació:
1.- Rentar,  llevar el pinyol i tallar a trocets els melucotons. 
2.- Dins una cacerola de fons gruixat posa sostres de sucre i melicotó i el suc de llimona.
3.- Posa a foc fluix i cou fins que la fruita s'afluixa i en calent passa pel premsapures. 
4.- Posa una altra vegada al foc i en bullir tira la pectina mesclada amb una cullerada de sucre o si no tira-hi el bolic de gasa amb els pinyols. 
5.- Deixa bullir uns 35 minuts a foc suau remenant perquè no s'aferri. 
6. - Deixa refredar un poc i omple els pots esterilitzats fins a dalt i a sobre posa un cercle del diàmetre del pot de paper encerat (paper de ceba) o paper sulfuritzat banyat d'esperit puríssim per cuinar  (no serveix l'esperit sanitàri perquè té additius no aptes per menjar) o si nó pots banyar aquest paper d'aiguardent. 
7.- Tapa els pots i gira'ls damunt davall i deixa així fins que acabin de refredar del tot. 
8.- Pots decorar els pots amb tela o amb malla de goma eva i un floc. 
9. - Recorda d'aferrar-hi una etiqueta atractiva amb el nom de la melmelada  i la data de fabricació recorda que l'has de consumir abans d'1 any.