27 diciembre 2017

MANTECADOS



Ingredients per a 46 mantecados:
1kg farina fluixa
500 g saïm porc negre
300 g sucre
4 vermells d'ou
canyella en pols
clovella llimona ratllada
Preparació:
1.- Deixar el saïm a temperatura ambient fins que sigui com una pomada.
2.- Mesclar el saïm, el sucre, els vermells d'ou , la pell d'una llimona ratllada i canyella al gust 1 o 2 culleradetes.
3.- Afegir la farina porgada i pastar amb les mans fins que la pasta no s'aferra a les mans.
4.- Agafar un tros de pasta i aplanar amb un corró amb un gruix de 1 cm per controlar el gruix fer servir el manec de dues culleres de fusta a cada costat de la padta i aplanar posant el corró damunt els manecs així tots els mantecados tendran el mateix gruix.
5.- Posar cada mantecado sobre una llauna de forn sobre paper vegetal separat devers 1 cm . 20 a cada llauna.
6.- Coure al forn prèviament encalentit a 180°C i coure uns 15-20 minuts.
7.- Deixar refredar i desar dins una capsa de llauna. Anar alerta a esflorar-los ja que són fràgils.
8.- Servir espolsants a sobre amb sucre en pols totsol o sucre en pols mesclat amb canyella o sucre en pols mesclat amb cacau.