Ingredients:
750 ml llet sencera fresca LIDL
1 punta de cullereta de quall (cuajo)(se compra a la farmàcia)
suc de 1/2 llimona
4 fulles d'alfabaguera
4 fulles d'alfabaguera
oli d'oliva
Preparació:
1.- Dins una olla posam aigua i un pedaç de fil ho encalentim fins a punt d'ebullició 100ºC durant un 5 o 10 min a fi d'esterilitzar-lo
2.- Procurem que tots els utensilis estiguin esterilitzats basta haver-los fet net dins el rentavaixelles amb un programa de a més de 70º C.
3.- A part preparam un colador i hi estenem dedins el pedaç esterilitzat banyat.
4.- Mentrestant encalentim la llet i la nata amb les 4 -6 fulles d'alfabaguera trencades amb els dits perqu`we surti l'aroma fins a 37 º C - 40 ºC
5.- Una vegada que té la temperatura adecuada treim les fulles d'alfabeguera, afegim el suc de la llimona remenant bé, ho deixam refredar i veurem que se va coagulant si cal afegim més suc de llimona i també per ajudar a la coagulació se pot afegir mitja cullereta de cafè de quall natural dissolt en dues cullerades d'aigua del temps amb un polsí de sal.
6.- En haver refredat un poc quan veim que tenim la llet bastant coagulada ho colam dins el pedaç de fil i fermam les quatre puntes del pedaç amb un cordell o elàstic i espitjam per extreure la màxima quantitat de suero.
7.- Aquest bolic el deixam refredar dins la gelera mínim 6 hores. Finalment s'haurà format una crema de formatge i l'abocam dins una carmenyola amb unes fulles d'alfabeguera senceres o picades i un poc d'oli d'oliva al gust per decorar i aromatitzar.
8.- Es menja untant galletes d'oli , pa cassolà o torrades
Resultat:
130 g de formatge crema amb gust d'alfabaguera
Preparació:
1.- Dins una olla posam aigua i un pedaç de fil ho encalentim fins a punt d'ebullició 100ºC durant un 5 o 10 min a fi d'esterilitzar-lo
2.- Procurem que tots els utensilis estiguin esterilitzats basta haver-los fet net dins el rentavaixelles amb un programa de a més de 70º C.
3.- A part preparam un colador i hi estenem dedins el pedaç esterilitzat banyat.
4.- Mentrestant encalentim la llet i la nata amb les 4 -6 fulles d'alfabaguera trencades amb els dits perqu`we surti l'aroma fins a 37 º C - 40 ºC
5.- Una vegada que té la temperatura adecuada treim les fulles d'alfabeguera, afegim el suc de la llimona remenant bé, ho deixam refredar i veurem que se va coagulant si cal afegim més suc de llimona i també per ajudar a la coagulació se pot afegir mitja cullereta de cafè de quall natural dissolt en dues cullerades d'aigua del temps amb un polsí de sal.
6.- En haver refredat un poc quan veim que tenim la llet bastant coagulada ho colam dins el pedaç de fil i fermam les quatre puntes del pedaç amb un cordell o elàstic i espitjam per extreure la màxima quantitat de suero.
7.- Aquest bolic el deixam refredar dins la gelera mínim 6 hores. Finalment s'haurà format una crema de formatge i l'abocam dins una carmenyola amb unes fulles d'alfabeguera senceres o picades i un poc d'oli d'oliva al gust per decorar i aromatitzar.
8.- Es menja untant galletes d'oli , pa cassolà o torrades
Resultat:
130 g de formatge crema amb gust d'alfabaguera
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari