21 agosto 2022

FLAM DE VERMELLS SENSE LLET I SENSE GLUTEN

Ingredients:
500ml llet d'ametlla
4 vermells o rovells d'ou
1 branca canyella 
2 o 3 trocets de clovella de llimona 
6-12 culleradetes de sucre 
caramelo líquido
1 sobre agar-agar

Preparació:
1.-Dins motllets de flam, posam caramelo líquid o sucre fus i reservam. 
2.-Separam la llet en dues parts. Retiram també un poquet de la llet d'ametlla per poder disoldre l'agar-agar. 
3.- A una part  de la llet hi afegim els vermells d'ou i ho batem. 
4.- A l'altra part de la llet hi posam 6- 12 cullerades de postres de sucre , una branca de canyella esflorada i un trossets de pell de llimona ben prima sense blanc, remenam  i ho feim bullir. Ho colam per filtrar la canyella i la clovella de llimona.  
5.- Hi afegim l'agar-agar dissolt  i  mesclam les dues parts remenamt per evitar que el vermells se coagulin abans de temps . 
6.- Ho feim bullir dos minuts. I ho repartirem dins els motllets de flam i ho deixarem refredar abans de posar a la gelera.