06 enero 2024

LLOMILLO PAVO O INDIOT AMB TARONJA CONFITADA

Ingredients 6 - 8 racions:
8 llomillos de "pavo" o indiot
200 g taronja confitada
2 ceba blanca
1 tomàtiga
suc de 5 taronges
2 xupito de Cointreau
2 xupito de Conyac
4 alls
2 fulles de llorer
oli d'oliva
sal
pebre bo
Preparació: 
1. El dia abans, posar la carn de "pavo" en una greixonera de fang. 
2. Li farem un llit amb la tomàtiga, la ceba tallat a tires, 2 alls estafaiats i una fulla de llorer tallada per la meitat.
3. Tremparem la carn  amb sal i prebe bo i la posarem sobre aquest llit de verdura. 
4. Per damunt la carn afegirem  la taronja confitada tallada a trossets, els dos alls, la fulla llorer tallada. 
5. Per damunt hi tirarem el suc de taronja, el Cointreau, el Conyac i un raig d'oli generós. 
6. Ho taparem amb paper d'alumni hi ho deixarem en adob dins la gelera fins el dia següent. 
7. El dia seguent ho ficarem tapat amb paper d'alumnin dins el forn calent a 180°C devers 1 hora. 
8. Després el treim i giram la cuixa si cal,  afegir un poc més de suc (aigua, brou o suc taronja...) Li deixam devers 1 hora.
9. Finalment el tornam treure del forn  i de cada llomillo tallam rodanxes de uns 2 cm de gruix i ho posam dins una cassola ovalada de forn. 
10. Passam la salsa i si cal la reduïm  i afegim una cullerada de Maizena. 
11. Posam la salsa sobre les tallades i ho tornam enfornar uns minuts per servir ben calent. 
12.  Se serveix acompanyat de cantons de patata fregits  i amb verdura o amanida.