01 enero 2024

"PAVO" O INDIOT ROSTIT AMB TARONJA CONFITADA

 Ingredients 2 racions:
1 cuixa de "pavo" o indiot
200 g taronja confitada
1 ceba blanca
1/2 tomàtiga
suc d'1 llimona
suc de 2 taronges
1 xupito de Cointreau
1 xupito de Conyac
4 alls
2 fulles de llorer
oli d'oliva
sal
pebre bo
Preparació: 
1. El dia abans, posar la cuixa de "pavo" neta i lliure de plomisó en una greixonera de fang. 
2. Li farem un llit amb la tomàtiga, la ceba tallat a tires, 2 alls estafaiats i u a fulla de llorer tallada per la meitat.
3. Tremparem la cuixa  amb sal i prebe bo i la posarem sobre aquest llit de verdura. 
4. Per devora la cuixa afegirem  la taronja confitada tallada a trossets, els dos alls, la fulla llorer tallada. 
5. Per damunt hi tirarem el suc de llimona, el suc de taronja, el Cointreau, el Conyac i un raig d'oli generós. 
6. Ho taparem amb paper d'alumni hi ho deixarem en adob dins la gelera fins el dia següent. 
7. El dia seguent ho ficarem tapat amb paper d'alumnin dins el forn calent a 180°C devers 1 hora. 
8. Després el treim i giram la cuixa si cal,  afegir un poc més de suc (aigua, brou o suc taronja...) Li deixam devers 1 hora.
9. Finalment el tornam treure i giram la cuixa amb la pell per amunt i fora tapar i li deixam devers 30 minuts fins que agafa color. 
10. Es pot servir la cuixa esplugada amb la salsa passada pel colador a part. També se pot servir la cuixa dividida en dos trossos amb la salsa passada pel colador a part. 
11. Es pot servir acompanyat de patató rostit o de verdura.