15 abril 2025

GALETES AMB AMETLLES O AVELLANES O NOUS O ANACARDS



Galletes que he fet per vendre per berenar a alumnes i professors  de l'IES Binissalem a  benefici dels damnificats de la dana de l'IES La Serna de Paiporta, València  
Organitzat per l'IES Binissalem per la Jornada Solidària de 16 d'abril de 2025.

Ingredients: 

Per 10 galetes de 65 g 

165 g de farina fluixa

115 g de sucre

125 g  de mantega a temperatura ambient

1 ou

1 culleradeta extracte de vainilla 

1 culleradeta de llevadura química

1 pessic sal

180 g  ametlles picades o avellanes picades o nous picades o anacards picats (picat a mà dins una bossa de plàstic amb un corró, sense picadora elèctrica perquè no quedi massa capolat i es notin els trossets en mossegar la galeta)

20 g  ametlles senceres o avellanes sencers o nous senceres o anacards sencers  (per decorar)




Procediment: 

1. Bat l'ou.

2. Barreja en un recipient la mantega, el sucre,  l'extracte de vainilla i l'ou.

3. En un altre recipient barreja la farina, la llevadura química i la sal.

4. Uneix les dues barreges fins a obtenir una massa suau i homogènia. 

5.Afegeix els trossets d'ametlla o d'avellana o de nous o d'anacards i mescla bé. 

6. Guarda la barreja en una bossa plàstica i col·loca-la a la gelera per 15 minuts.

7. Preescalfeu el forn a 180 ºC

8. Treu la barreja de la gelera

9. Utilitza una cullerada per separar la massa. Forma bolletes de massa i les aplanes. També pots extendre la massa i tallar-la amb motlles.

10. Col·loca en una safata untada de mantega  o amb paper de forn. Deixa un espai d'un centímetre entre cada galeta.

11. Decora amb les ametlles senceres o avellanes sencers o nous senceres o anacards sencers 

12. Enforna uns 10-20 minuts. A la part d'abaix i després a la part de d'alt del forn. 

13. Deixa-les refredar sobre una reixeta. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari