26 abril 2009

AMANIDA DE RUCA I PERNIL SALAT


















Ingredients:

Pernil salat molt curat o Cecina
Ruca (Rúcula)
Tomàtiga de pera
Pinyons
Formatge "Parmesano"
Alfabreguera
Pebre bó de molinet
Sal
Oli verjo
Raïssons de pernil salat

Preparació:

1.- Posam al fons del plat un parell de tallades molt primes de pernil salt molt curat .
2.- Afegim la ruca per damunt.
3.- Hi posam a sobre dues tallades de tomàtiga.
4.- Afegim pinyons al gust.
5.- Afegim formatge tallat a llenquetes ben primes.
6.- Un raig d'oli verjo, sal, pebre bó i alfabreguera al teu gust.
7.- Si vos agrada hi podeu afegir uns raïssons calents
8.- Per fer els raïssons: necessites trossets de xuia salada o bé de xuia del pernil salt i la poses al foc en una paella sense oli ni res, ho encalenteixes, vas remenant i pitjant la xuia perquè tregui el saïm que aniràs buidant a mesura que se formi(ho pots posar colat dins un pot de vidre per si ho vols fer servir en una altre ocasió)quan veguis que els trosset de xuia ja no fan suc ja estaran fets els raïssons.