26 abril 2009

COCA GATÓ D'AMETLLA















Ingredients:

250 g de ametlla crua picada
250 g de sucre
2 cullerades soperes de farina de força
7 ous
canyella al gust
clovella de llimona ratllada al gust
Sucre en pols per decorar.


Preparació:

1.- Dins dues escudelles separam els vermells dels blancs dels ous.
2.- Dins els vermells hi posam el sucre remanant bé, després la canyella i la ratlladura de llimona , després la farina que s’ha de porgar abans perquè no faci grums i finalment la ametlla a poc a poc , ha de quedar una pasta difícil de remanar.
3.- A part es pujen els blancs d’ou a punt de neu (es a dir fins que al girar l’escudella damunt davall l’ou no cau).
4.- Finalment es mesclen els continguts de les dues escudelles i es remana aquesta mescla fins que queda del tot homogènia.
5.- Aquesta mescla es posa dins un motllo de 25 cm de diàmetre previament untat amb saïm i espolsat amb farina.
6.- S’enforna a 180ºC durant aproximadament 20 o 30 minuts fins que les voreres es desferren del motllo o fins que al picar el palillo surt net.
7.- Es deixa refredar uns moments i seguidament es capgira la coca a sobre d’una palangana, plat,...etc.
8.- En esser ben freda s’espolsa de sucre en pols, i ja es pot menjar amb gelat , mullar amb llet,...etc.