24 mayo 2009

TAGLIATELLE AL AGLIO D'EN JAUME
















Ingredients per a 2 persones:

Per bullir la pasta:

100 g tagliatelle (Burballes llargues)
2 alls
1 fulla llorer
clavo
nou moscada
pebre bó en bolla
sal
oli d'oliva

Per a la salsa:

5 o 6 tomàtigues de penjar
3 alls pelats
1 fulla de llorer
1 pebre coent
sal
pebre bó de molinet
julivert
oli d'oliva

formatge "Parmesano" ratllat

Preparació:

1.- Per Bullir les burballes: Posarem una olla amb aigua abundant al foc en bullir hi afegirem una cullerada de sal per litre d'aigua, una fulla de llorer, dos alls estafiats, 4 o 5 llavors de clavo, unes 10 bolles de pebre bó negre, ratlladura de nou moscada i un raig d'oli, en tornar arrancar el bull i posarem les burballes sense amollarles i a mesura que s'afluixin anirem girant fins que estiguin totes sumergides completament i remanarem un poc perquè no s'aferrin al cul de l'olla.Les deixarem coure entre 8 i 10 minuts fins que en tirar una burballa a les rajoles de la cuina no cau , en aquest moment la pasta serà cuita i estarà "al dente" , la retiraem del foc la col·larem i pasarem per aigua freda perque no s'estovi amb la seva propia calor.

2.- Per fer la Salsa: Farem un sofrit amb un raig d'oli generós, primer hi posarem els alls tallats petit fins que quedin lleugerament daurats, a continuació hi afegirem una fulla de llorer i les tomàtigues tallades a daus petits fins que se forma una salsa i la pell de les tomàtiques se fon, un poc després de posar-hi les tomàtigues hi posarem julivert tallat petit, sal i prebe bó al gust i un pebre coent sec espenyat amb dos bocins perquè sigui ben coent.

3.- En tenir la salsa cuita la mesclarem amb les burballes i ja ho podrem servir amb una mica de formatge "Parmesano" ratllat per sobre.

És picant. però molt bó i molt ràpid de fer. Bon profit..!!!
.
.
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari