16 junio 2009

HOJALDRES O PASTISSETS DE FULLS
















Ingredients:

3 làmines rectangulars de pasta "Hojaldre" o de fulls La cocinera congelada
aigua
1 ou batut

Sobrassada
100 g sobrassada

York-Queso
150g pernil dolç en làmines
100g formatge en làmines Havarti
llavors de roella (semillas amapola)o orenga

Perrito caliente
1 llauna de saltxitxes Frankfurt d'aperitiu
mostassa
ketxup picant o salsa "brava"
ajonjoli o sésamo


Preparació:

El procediment és més o manco el mateix en els tres casos.
1.- Posarem la làmina de fulls sobre un marbre enfarinoat i la tallarem amb un ganivet ben esmolat fent rectangles de 5x8cm.
2.- Posarem el farçit que calgui: bolletes de sobrassada, làmines rectangulars petites de formatge i pernil dolç i finalment les saltxixes amb mostassa i ketxup.
3.- Enrodillarem per la part curta i untarem amb aigua els extrems a fí que quedin ben tancats.
4.- Les anirem col·locant sobre un paper encerat untat d'oli que posarem sobre una llauna de forn.
5.- Batrem un ou i amb un pinzell de cuina pintarem els pastissets i a continuació hi posarem per sobre les herbes o espècies desitjades per adornar i que ens serviram per distinguir de quina classe són.
6.- Ho enfornarem amb el forn calent a 180-200ºC durant uns 10-15 minuts fins que veurem que l apasta de fulls s'infla i torna una mica daurada.

CONSELL. Els de sobrassada s'han de coure totsols dins la llauna perquè fan suquet i contaminarien el sabor dels altres.