16 junio 2009

"SALPICÓN" DE SÈPIA

















Ingredients:

7 o 8 sèpies netes congelades
3 pebres verds tendres
1 pebre vermell
4 tomàtigues de pera
1 ceba petita
pebre bord coent
pebre bord dolç
pebre coent capolat (pimienta cayena molida)
sal
pebre bó
tabasco per si ho vols ben coent
1 llimona sucada
oli d'oliva

Preparació:

1.- Bullirem les sèpies senceres i sense descongelar amb l'olla express durant uns 10 minuts contats des de que surt el vapor per la vàlvula.
2.- Una vegada tenim les sèpies cuites i fredes les tallam a daus petits cuidant de llevar les boques (és una bolla dura de 1 cm de diàmetre que se troba a les cames de la sèpia) que han quedat i la reservam dins la gelera.
3.- Tallam les tomàtigues el pebre i la ceba a daus ben petits i ho posam dins un bol i hi afegim les espècies: un polsinet de pebre bord coent, dos o tres polsinets de pebre bord dolç, sal, pebre bó, un cop de tabasco i un polsinet de pebre coent picat.
4.- Hi afegirem la llimona sucada i oli al gust i se remena bé i se deixa reposar dins la gelera fins hora de servir.

CONSELL. Se pot substituir la sèpia per pop i també pots posar més o menys espècies coentes o gens si vols que en mengin els nens.