16 junio 2009

TABULÉ















Ingredients:

300g cous-cous
300 ml aigua mineral
1 cullereta de comino en pols
1 raig d'oli d'oliva o un pilot de mantega
sal
1 cogombre (pepino)
4 tomàtigues de pera
1 ceba petita
olives negres a bocinets o prunes seques.
pinyons
una cullerada de julivert fresc picat
una cullerada d'herbassana fresca picada
1 llimona i mitja sucada
oli i sal al gust
formatge "Parmesano" per decorar
olives verdes farcides de pebre vermell per decorar
unes fulles d'herbassana per decorar.

Preparació:

1.- Posam l'aigua amb sal a bullir , en bullir hi afegim la mantega i quan s'ha fus ho retiram del foc i hi posam el comino i hi afegim el cous-cous i ho deixam reposar fins que s'infla.
2.- Una vegada fred el posam dins la gelera perquè sigui ben fresc.
3.- Tallam el cogombre les tomàtigues, la ceba i les olives negres a daus ben petitons.
4.- Al cous-cous fresc hi afegim aquesta verdura, els pinyons, el julivert, l'herbassana i ho remanam bé.
5.- Hi posam la llimona sucada, oli i sal al gust i ho tornam a remanar.
6.- Finalment ho servim dins un plat o bol decorat amb formatge "Parmesano" per sobre, olives verdes farçides i un brot d'herbassana.