07 noviembre 2009

MAGDALENES


Ingredients per a 12 magdalenes:

125g de farina de força
150g de mantega (mantequilla)
175g de sucre i sucre per adornar
3 ous
1/2 sobre de llevadura Royal
12 càpsules de paper o motlles de silicona

Ingredients per a 40 magdalenes:


400 g de farina de força
500g de mantega (mantequilla)
525g de sucre i sucre per adornar
9 ous
2 sobres de llevadura Royal
40 càpsules de paper o motlles de silicona


De poma:
1/2 poma
sucre
canyella en pols

D'ametlla:
ametlla a quadrets o laminada
clovella de llimona ratllada

De xocolata:
perles de xocolata negre per fondre
xocolata o cacao en pols

Farcides de xocolata:
xocolata fus amb mantega
o crema de xocolata i avellanes
clovella de taronja ratllada


Preparació:


1.- Fonem la mantega a foc molt suau o al microones a fi d'obtenir la consistència d'una pomada.
2.- Separam el vermell del blanc. Reservam els blancs
3.- Batem els vermells amb el sucre fins obtenir una mescla blanquinosa.
4.- Porgam la farina, la mesclam amb la llevadura i l'afegim a la mescla dels ous i sucre, remenam bé i hi  afegim la mantega.
5.- Batem els blancs a punt de neu, els afegim a la mescla anterior de manera "envolvente" a fi que no se baixin.
6.- Omplir els motles de paper unes 2/3 parts a fi que no ens vessin quan estiguin al forn. Posam una mica de sucre per damunt per adornar
7.- Enfornar a 180ºC durant uns 10 a 15 minuts segons el seu tamany. No obrir el forn mentres se couen.
 
Si les vols de poma:
6.- Pelam i tallam la poma en làmines primes. La deixam en adob amb canyella i sucre mentres feim la pasta.
7.- Omplim amb una mica de pasta els motllos de paper posam dos o tres bossins de la poma en adob i acabam d'omplir a damunt posam un bossi de poma i una mica de sucre per damunt per adornar.
8.- Omplir els motles de paper unes 2/3 parts a fi que no ens vessin quan estiguin al forn.
9.- Enfornar a 180ºC durant uns 10 a 15 minuts segons el seu tamany. No obrir el forn mentres se couen.

Si les vols d'ametlla:
6.- Ratllam clovella de llimona i la posam a la mescla, afegim també els trossets d'ametlla i finalment ho remanam bé.
7.- Omplir els motles de paper unes 2/3 parts a fi que no ens vessin quan estiguin al forn. Posam una mica de sucre per damunt per adornar.
8.- Enfornar a 180ºC durant uns 10 a 15 minuts segons el seu tamany. No obrir el forn mentres se couen.

Si les vols de xocolata:
6.- Posam dues o tres cullerades de xocolata en pols (si te costa remenar la mescla afegeix una curadeta més de mantega fusa) i les perletes de xocolata ho mesclam bé.
7.- Omplir els motles de paper unes 2/3 parts a fi que no ens vessin quan estiguin al forn. Posam una mica de sucre per damunt per adornar.
8.- Enfornar a 180ºC durant uns 10 a 15 minuts segons el seu tamany. No obrir el forn mentres se couen.

Si les vols farcides de xocolata:

6.- Ratllam clovella de taronja i ho remanam bé.
7.- Omplim amb una mica de pasta els motllos de paper , posam una cullerada de crema de xocolata i acabam d'omplir a damunt posam tires primes "en juliana" de clovella de taronja i una mica de sucre per adornar.
8.- Omplir els motles de paper unes 2/3 parts a fi que no ens vessin quan estiguin al forn.
9.- Enfornar a 180ºC durant uns 10 a 15 minuts segons el seu tamany. No obrir el forn mentres se couen.


SUGGERIMENT: A les de xocolata les dona un gust especial afegir-hi una mica de licor de taronja , Cointreau...etc