31 marzo 2010

PIZZA "DELACIO I VACHIANO" (IES Binissalem)

















Ingredients:

Massa

Versió Delacio i Jornades Interculturals
100g farina de força o de pa (Se podria classificar com a 000  refinada , amb suficient  proteïna  per fer gluten al mesclar-se amb aigua i fer la massa  elàstica i extensible, i al mateix temps té força o sigui capacitat per fer tovar la massa)
400g farina fluixa o de panada o de reposteria (Se podria classificar com a 0000 molt refinada , amb poca  proteïna per fer gluten al mesclar amb aigua i fer la massa poc elàstica,  i no té prou capacitat per fer tovar la massa)
6-10g llevadura fresca
1 cullerada de postres de sal
1 cullerada de postres de sucre
250ml aigua mineral tèbia
(Així surt una massa menys elàstica i per tant més fàcil d'aplanar, però la massa cuita plana és poc cruixent)

Versió Sala professorat
500g farina italiana 00 (Se classifica com a 00 poc refinada , amb molta proteïna i per això més capacitat per fer gluten, fa la massa molt elàstica,  és dificil donar-li forma, i té molta capacitat,   molta força ,  per fer tovar la massa)
6-10g llevadura fresca
1 cullerada de postres de sal
1 cullerada de postres de sucre
250ml aigua mineral tèbia
(Així surt una massa molt elàstica i molt difícil d'aplanar, però surt una massa cuita  plana amb  moltes bombolles i molt cruixent)

Versió Personalitzada 1 
200g farina fluixa (Se podria classificar com a 0000 molt refinada , amb poca  proteïna per fer gluten al mesclar amb aigua i fer la massa poc elàstica,  i no té prou capacitat per fer tovar la massa)

300g farina italiana 00  (Se classifica com a 00 poc refinada , amb molta proteïna i per això més capacitat per fer gluten, fa la massa molt elàstica,  és dificil donar-li forma, i té molta capacitat,   molta força ,  per fer tovar la massa)

6-10g llevadura fresca
1 cullerada de postres de sal
1 cullerada de postres de sucre
250ml aigua mineral tèbia
(Així surt una massa més elàstica i més fàcil d'aplanar, i també surt una massa cuita plana amb bombolles i cruixent)


Farcit
tomàtiga capolada
ceba seca
sal al gust
Mozzarella ratllada
daus de pernil dolç
daus de bacó
olives negres senceres o a rodanxes
Orenga (millor si és fresc)



Preparació:

Massa
1.- Dins un ribell mesclarem les dues farines, la sal i el sucre.
2.- Si l'aigua no és prou tèbia l'encalentirem una mica.
3.- Dissoldrem la llevadura dins una mica de l'aigua tèbia.
4.- Farem un clot a la farina, hi tirarem la llevadura i la resta d'aigua.
5.- Pastarem fins que la massa se desferri de les mans.
6.- Seguirem pastant (doblegar i aplanar amb la palma de les mans) però ara pastarem sobre una superfície fina (marbre...) untada de farina fins que quedi una massa llisa.
7.- I seguirem pastant fins que en ficar un dit dins la massa aquesta torni pujar i sigui prou blana.
8.- Farem una bola i li farem una creu amb un ganivet per poder comprovar si tova.
9.- Deixarem tovar la massa durant prop d'una hora i mitja tapada en un lloc no gaire fred fins que la bola augmenta el doble el seu volum.


Pizza
1.- Aplanarem i estirarem la bola de pasta que serà molt manejable, donant forma rodona i molt fina.
2.- A sobre hi escamparem els ingredients amb el següent ordre:
tomàtiga capolada
ceba seca
sal al gust
Mozzarella ratllada
daus de pernil dolç
daus de bacó
olives negres senceres o a rodanxes
3.- L'enfornarem a 220-240ºC durant uns 10-15min segons la potència del teu forn, en treure la Pizza l'espolsarem amb Orenga i ja se pot menjar...!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari