31 marzo 2010

FOCACCIA (IES Binissalem)
















Ingredients:

Massa

100g farina de força
400g farina fluixa
(en lloc d'aquestes dues farines podem utilitzar
500g farina italiana 00 surt més bona)
6-10g llevadura fresca
1 cullerada de postres de sal
1 cullerada de postres de sucre
250ml aigua mineral tèbia


Farcit

olives negres a rodanxes
llavors de pipes de gira-sol, pipes de carabassa..etc
oli d'oliva
sal
Orenga (millor si és fresc)




Preparació:


Massa

1.- Dins un ribell mesclarem les dues farines, la sal i el sucre.
2.- Si l'aigua no és prou tèbia l'encalentirem una mica.
3.- Dissoldrem la llevadura dins una mica de l'aigua tèbia.
4.- Farem un clot a la farina, hi tirarem la llevadura i la resta d'aigua.
5.- Pastarem fins que la massa se desferri de les mans.
6.- Seguirem pastant (doblegar i aplanar amb la palma de les mans) però ara pastarem sobre una superfície fina (marbre...) untada de farina fins que quedi una massa llisa.
7.- I seguirem pastant fins que en ficar un dit dins la massa aquesta torni pujar i sigui prou blana.
8.- Farem una bola i li farem una creu amb un ganivet per poder comprovar si tova.
9.- Deixarem tovar la massa durant prop d'una hora i mitja tapada en un lloc no gaire fred fins que la bola augmenta el doble el seu volum.


Foccacia

1.- Aplanarem i estirarem la bola de pasta que serà molt manejable, donant forma rodona i molt fina, a sobre hi posarem les olives, les llavors, oli d'oliva i sal .

2.- L'enfornarem a 220-240ºC durant uns 10-15min segons la potència del teu forn, en treure la Foccacia l'espolsarem amb Orenga i ja se pot menjar...!!!