30 diciembre 2011

IOGUR CASSOLÀ (Sense iogurtera)

Agraïment a Maria Riaza per la idea

Ingredients:
1litre llet sencera
400 ml nata líquida
700 ml iogur natural líquid (ja m'havia caducat i així és una
manera d'aprofitar-lo i fer un nou iogurt deliciós)

Preparació:
1.- Mescla la nata amb la llet i encalenteix la mescla fins a una temperatura de 45ºC.
2.- Posa la llet calenta dins un recipient que NO sigui metàl·lic i afegeix el iogurt líquid, mescla-ho bé.
3.- Posa la mescla dins terrines de plàstic o pots de vidre, encalenteix el forn 5 minuts apaga'l i posa dins el forn els recipients de iogur procurant mantenir dins el forn una temperatura d'uns 25-30 ºC i deixeu reposar 12h.
4.- Si cal pots treure els recipients i cada parell d'hores tornar a encalentir el forn i apagar-lo sempre abans de posar-hi els recipients de iogur.
5.- També pots fer-ho a bany maria canviant l'aigua a fi que sempre estigui calenta.
6.- El que volem és fer com una incubadora per afavorir la fermentació de la llet pels bactèris.
7.- Finalment tapes els recipients amb la seva tapadora i ho poses a la gelera i tindràs un magnific berenar pel matí si ho mescles amb cereals. Si ho vols dolç pots posar-hi mel,  sucre o édulcorant líquid.