26 abril 2009

COCA DE QUARTO


















Ingredients:

Recepta Original de ma Mare

300 g de sucre,
200 g de farina de força
9 ous (amb 12 ous també surt)
el suc d'una taronja
sucre en pols per decorar
saïm i farina per untar el motlo

Recepta versió 1

134g de sucre,
89 g de farina de força
4 ous
33 ml de suc de taronja
sucre en pols per decorar
saïm i farina per untar el motlo

Recepta versió 2

200 g de sucre
133 g de farina de força
6 ous
50 ml de suc de taronja
sucre en pols per decorar
saïm i farina per untar el motlo

Recepta versió 3

400 g de sucre,
267 g de farina de força
12 ous
100 ml de suc de taronja
sucre en pols per decorar
saïm i farina per untar el motlo

Una altra recepta

4 ous
60g farina força
20g "Maizena"
150g sucre
ratlladura de llimona
saïm i farina per untar el motlo
sucre en pols per decorar

Preparació:

1.- Dins dues escudelles separam els vermells dels blancs dels ous.
2.- Dins els vermells hi posam el sucre remanant bé, després el suc de taronja , i finalment la farina que s’ha de porgar abans perquè no faci grums i es remena fins que queda homogènia.
3.- A part es pujen els blancs d’ou a punt de neu (es a dir fins que al girar l’escudella damunt davall l’ou no cau).
4.- Finalment es mesclen els continguts de les dues escudelles i es remana aquesta mescla fins que queda del tot homogènia.
5.-Aquesta mescla es posa dins el motllo 25 cm previament untat amb saïm i espolsat amb farina, s’enforna a 180ºC durant aproximadament 20 o 30 minuts fins que les voreres es desferren del motllo o fins que al picar el palillo surt net.
6.- Es deixa refredar uns moments i seguidament es capgira la coca a sobre d’una palangana, plat,...etc. En esser ben freda s’espolsa de sucre en pols, i ja es pot menjar amb gelat , mullar amb llet,...etc.