17 agosto 2014

GAZPACHO D'ALVOCAT I COGOMBRE AMB CRUIXENT DE FUET


Ingredients ( 3 o 4  persones): 

2 cogombres
2 alvocats madurs
2 pebrets verds tendres
1 ceba blanca
sal 
pebre bó
vinagre blanc
oli d'oliva
aigua molt fresca
ou bullit
canyetes primes de fuet

Preparació:

1.- Primer de tot tallam la ceba a trossos i la deixam en remull amb aigua fresca sal i vinagre per llevar-li la coentor li deixam uns 30 min. 
2.- Dins una batedora de tassó hi posam els pebrets tallats a trossets amb les mans, desprès la ceba que tenim reservada que haurem colat , els cogombres tallats a daus i finalment la popa dels alvocats.
3.- Posam sal i pebre bó al gust. 
4.- Afegim l'oli i el vinagre al gust però sempre el doble d'oli que de vinagre. 
5.- Finalment omplim d'aigua ben fresca fins a quasi cobrir la verdura i batem a fi que quedi ben capolat formant una crema no massa espesa ni massa líquida.
6.- Bullim un ou per persona.
7.- Tallam les canyes de fuet a tires primes i les posam sobre paper vegetal per anar al forn a 200ºC durant no més de 5 minuts fins que agafen color dauradet. 
8.- Podem servir la crema acompanyada de l'ou capolat a miquetes rovell i clara per separat i acompanyat de les canyetes cruixents de fuet i un grapat de rosconets de pa torrat. 

Ben bo que ha estat...!!!