24 agosto 2014

FIGURETES DE PASTA DE SUCRE CASSOLANA








Ingredients:
1 sobre de preparat comercial  de Gelatina de Llimona o  de Fraula, 
(surt  millor amb  gelatina neutra afegint l'aroma que volguem)
500g Sucre250 ml Aigua mineral

1000g Sucre en pols molt fi
colorants alimentaris en pasta
margarina vegetal

Preparació:
1.- En un bol posarem el preparat de de gelatina i la meitat d'aigua fresca (125 ml) i remenarem i ho reservarem per més tard.
2.- En un cassó posarem  l'altra meitat de l'aigua (125 ml) i el sucre i ho courem per fer un almívar fins a 115ºC-120ºC
3.- En el bol que teniem reservat sense deixar de batre amb una batedora elèctrica hi afegirem aquest almívar en calent i batrem fins que refredi  posant  el bol a bany maria dins aigua amb gel fins que surti una especia de merenga clara i de color pàl·lid rosa o llimona  segons el cas. Si has utilitzat gelatina neutre una vegada muntat serà quan afegirem l'aroma

4.- S'afegeix sucre en pols poc a poc fins a formar una pasta com a plastilina ajuda't si cal amb margarina vegetal. 
5.- Feim diferents parts de la pasta, tenyim cada una de diferent colors i elaboram les figuretes desitjades usant motllos de silicona o "cortapastas".