12 julio 2015

GELAT DE "LECHE MERENGADA"




Si tens desig de menjar gelat casolà fet amb una màquina de gelat improvisada, jo he fet servir dos recipients metàl·lics i una batedora de varetes. Cal posar gel i sal al recipient gran i el gelat líquid dins el recipient petit. aquest sistema és útil per fer petites quantitats de gelat. 


Ingredients per 1 persona: 
200 ml nata líquida 18%MG
100 ml llet semidesnatada
2 cullerades soperes de sucre
un trosset de branca de canyella
un trosset de clovella de llimona prima
sal gruixada
cubs de gel
canyella en pols per decorar.

Preparació: 
Dins un recipient apte per microones posam la llet, la nata, el sucre, la canyella i la clovella de llimona i ho encalentim al microones a intervals de 1 o 2  minuts fins fer bullir un parell de cops a fi que la llet agafi gust de canyella i llimona i el sucre se dissolgui bé.
Ho deixam refredar i després ho posam dins la gelera fins que sigui ben fresc.
Muntam la màquina de fer gelat improvisada que he descrit anteriorment i hi posam el gelat líquid que ja eswtigui ben fresc i ho batem amb la batedora de varetes fins que se solidifiqui convé fer que el recipient petit giri cosa que passarà quan toquis la paret amb les varetes de la batedora.
Si veus que s'estorba molt a solidificar , basta que esperis que se formi una espècie de mousse amb molta espuma i ho poses al congelador i amb un 20-30 minuts tindràs el gelat acabat.
Servi'l dins una copa amb un polsinet de canyella en pols per damunt i decora amb una fulla d'herbassana i un trosset de pell de llimona.