03 abril 2016

TAGLIATELLE DE PASTA FRESCA - Burballes de pasta fresca





Ingredients per 1 ració: 
100 g farina 00
1 ou categoria L (63-73 g)
sal

Preparació: 
1.- Preparar els ingredients i els utensilis. Pesar la farina. Agafar  1 ou a temperatura ambient.
2.- Fem un caramull amb la farina sobre una superfície de fusta o marbre , hi fem un clot i dins hi posam un polsi de sal i l'ou.
3.- Mesclam posant farina de les voreres cap al centre amb una cullera, quan estigui prou mesclat amb la cullera , ho pastarem bé amb les mans espitjant la pasta sobre la superfície amb la palma de la mà fins que la pasta queda homogènia i elàstica.
4.- Embolicam la pasta en film transparent i la deixam reposar uns 30 min dins la gelera.
5.- Posam farina sobre la superfície de feina i aplanarem la meitat de la pasta de forma manual amb  amb un corro (rodillo) fins que te quedi el més prim possible 2 o 3 mm com a molt. Posa farina sobre la pasta a fi que el corro no s'hi aferri.
6.- Quan la pasta estigui ben prima posa-hi per damunt més farina i plega en tres o quatre plecs per fer més fàcil tallar les burballes. Taller rodanxes de la pasta plegada de devers 4 o 5 mm , desplegar i anar penjant a un assecador de pasta (jo he fet servir un suport metàl·lic per a cupcakes).
7.- Deixar assecar fins l'hora de coure.