03 abril 2016

TAGLIATELLE CARBONARA (de pasta fresca casolana i salsa Carbonara original)



Ingredients per 1 o 2 ració:

Per bullir la pasta
100-150g Tagliatelle de pasta fresca
1 fulla llorer
1 all
clau en gra (clavo)
nou moscada
pebre bo en gra
sal
oli d'oliva

Per la salsa Carbonara
1 ou
50 g formatge Parmesano ratllat
75 g bacó
1 all
sal
pebre bo
oli d'oliva

Preparació:

1.- Per bullir la pasta posarem abundant aigua  (3-4 litres) al foc amb una cullerada de sal, un raig d'oli d'oliva, un all estafaiat, una fulla de llorer, un polsi de nou moscada, uns grans de pebre bo i uns grans de clau.
2.- En començar a bullir l'aigua hi tiram la pasta que tenim estesa assecant-se. Coure uns 8-10 minuts a foc moderat-fort, fins que estigui al dent. En estar la colarem i reservarem.
3.- Mentre batrem l'ou i afegirem el formatge ratllat, sal i pebre bo i seguirem batent fins tenir una mescla homogènia.
4.-Al final posarem un raig d'oli d'oliva dins una paella i sofregirem el bacó i l'all tallat en làmines fines fins que estiguin un poquet daurats.
5.- Hi afegim la pasta acabada de bullir i sofregirem un poc, volta i volta, apagarem el foc i afegirem la salsa i remenarem, així l'ou se courà  un poc, sense coagular, sols amb la calentor de la pasta.
6.- Així ja està llesta i ja se pot servir. Bon Profit...!!!.