14 abril 2017

GALLETES DE CANYELLA GLASEJADES "Corr Pressa"

Ingredients per 28 galetes grosses:
Massa
250g mantega(mantequilla)
265g sucre en pols
2 ous
600g farina fluixa
2 cullerades de canyella
Glassa Real
70g blanc d'ou pasteuritzat
400g sucre glace
1/2 cullerada suc de llimona
Colorant en pasta taronja i turquesa

Preparació:
Massa
1.- Deixar la mantega a temperatura ambient fins que s'afluixa com si fos pomada.
2.- Mesclar la mantega amb el sucre en pols amb la batedora elèctrica de varetes .
3.-Afegir el ous i mesclar fins que queden ben incorporats.
4.- Porgar la farina amb la canyella i afegir cullerada a cullerada sense deixar de remenar fins que queda feta la massa i és homogènia.
5.- Deixar reposar uns 20 minuts si cal dins la gelera.
6.- Formar les gallete. Fer bolles de massa i   posar-la en mig de dues varetes de fusta de 5mm  de les de manualitats  i aplanar la massa posant el corro sobre les dues varetes de fusta a fi de fer així totes les galetes  del mateix gruix. Donar forma amb motlles de tallar pasta.
7.- Enfornar amb el forn prèviament calent a 180°C a la part d'abaix  durant 10 o 15 minuts fins que queden daurades.
8.- Deixar refredar sobre una reixeta metàl•lica i en ser fredes ja se poden decorar amb la glassa.
Glassa Real
1.-Batre el blanc d'ou amb una batedora elèctrica de varetes fins que forma escuma que quan  l'aixeques amb la vareta forma una punta que queda girada per avall.
2.- En aquest moment afegir el suc de llimona i batre i sense deixar de batre afegir cullerada a cullerada el sucre glace.
3.- Se formarà una glassa forta que en agafar amb la vareta forma una punta que queda per a munt i no cau.
4.- Aquest tipus de glassa una vegada se li dona el color desitjat posat colorant en pasta al gust punteta a punteta i remenant,  se farà servir per perfilar la galleta i per fer detalls decoratius .
5.- Per fer la glassa de farcir es pulveritzarà amb aigua dins una botella de pulveritzar a fi d'aconseguir la consistència adecuada sense passar-nos de clara.
6.- Finalment se decoren les galetes i se deixen secar.