01 enero 2018

CUPCAKES XOCOLATA AMB BUTTERCREAM DE VAINILLA


Ingredients 12 cupcakes:

Cupcakes
3 ous
3 vermells
200 g sucre
100 ml oli d'oliva
180 g farina fluixa
1'5 culleredetes de llevadura
40 g cacau en pols sense sucre
120 ml llet semidesnatada
vainilla en pasta

Buttercream
3 blancs d'ou
250 g mantequilla
175 g sucre molt fi
vainilla en pasta

Preparació: 

Cupcakes
1.- Dins un ribell porgar els ingredients sòlids farina, llevadura,  cacao i sucre de vainilla.
2.- Dins un altre ribell mesclar el sucre i els ous un a un amb la batedora elèctrica de varetes.  Afegir l'oli d'oliva i seguir remanant.
3.- Afegir cullerada a cullerada els ingredients sòlids fins que quedin totalment integrats.
4.- Finalment afegir-hi la llet i mesclar tot molt bé.
5.- Omplir com a molt 2/3 parts de cada motllo de magdalena.
6.- Enfornar amb el forn prèviament calent a 180°C a la part d'abaix del forn durant 20 minuts.
7.- En treure del forn posar les magdalenes sobre una graella metal•líca perquè refredin bé i no se banyin.
8.- Finalment en ser ben fredes ja se poden decorar amb la buttercream

Buttercream
1.- Treim la mantequilla de la gelera perquè torni com a pomada
2.- Mesclam els blancs d'ou amb el sucre i ho posam a bany maria i ho remenam fins que el sucre es dissol. 
3.- Passam la mescla a un bol per batre els blancs a punt de neu però aquest bol el posam a bany maria dins una altre bol més gran amb aigua calenta i ho deixam així fins que pujen a punt de neu i fins hora de fer servir la buttercream sobre tot si és hivern i fa fred.
4.- Dins la mescla anterior afegim poc a poc la mantequilla fins que queda tota incorporada i queda com una pomada. 
5.- Ja se poden decorar les cupcake fent servir una manega de pastisseria per posar la buttercream amb una boquilla en forma de flor (me cal més pràctica amb aquesta boquilla nova) i afegir perletes de sucre per decorar (ja que la flor no va sortir)