04 marzo 2018

ENSAÏMADA

Ingredients:
350 g farina força
60 ml aigua mineral
70 g sucre
3 g sal
2 ous
50 g oli d'oliva
25 g llevadura
saïm

Preparació:

1.- Preparam un llevat amb la llevadura ,  la meitat de l'aigua i la meitat de la farina, el deixam tovar fins que dobla de volum entre 20-60 min.
2.- Dins la màquina de pastar posam aquest llevat el sucre, la sal i la resta d'aigua i pastam fins que queda ben mesclat.
3.- Afegim la farina i els ous i pastam devers 10 min  fins que la pasta queda elàstica.
4.- Afegim l'oli a poc a poc i seguim pastant fins que la pasta no s'aferra.
5.- Dividim la pasta en dues parts per fer dues ensaïmades.
6.- Feim dues bolles i espolsam amb farina.
7.- Posam un poc de farina sobre la taula i estiram la pasta amb l'aprimador el més fina possible sense que se rompi.
8.- Untam tota la pasta estirada amb abundant saïm que haurem tret prèviament de la gelera a temperatura ambient.
9.- Enrodillam la pasta formant un rutlo o corda  i la deixam reposar uns minuts.
10.- Estiram la corda des de els extrems i sobre paper de forn untat amb abundant saïm formam una espiral amb les voltes separades.
11.- Se deixa tovar dins el forn apagat durant 10-12h fins que ha doblat el volum.
12.- Enfornam uns 10 minuts a 180-200°C .