19 agosto 2018

CONGRETS



Ingredients per 8 congrets:

65 g farina de blat de moro o Maizena
50 g sucre en pols
3 ous

Preparació: 

1.- Separar el blanc del vermell dels ous.
2.- Pujar el blanc a punt de neu.
3.- Batre els vermells dins un perol que l'encalentirem a bany maria a foc molt fluisx no volem coure els ous sols que es mantenguin calents.
4.- Afegeix el blanc pujat apunt de neu dins  dels vermells  a poc a poc
 5.- Afegir el sucre en pols poc a poc i remenar amb moviments suaus a fi de mantenir el seu volum.i seguir remenant fins que la mescla torna espesa.
6.- Encendre el forn a 180ºC per encalentir-lo
7.- Afegir la farina de blat de moro porgada amb un colador fi a poc a poc i remenar amb moviments suaus a fi de mantenir el seu volum.
8.- Abocar dins un motllo rectangular allargat i poc alt,  folrat amb paper  vegetal prèviament untat amb un pinzell amb saim fus o amb  mantequilla.
9.- Enfornar 20 minuts a 180ºC, en ser cuits deixar 5 minuts més amb el forn apagat i  la porta del forn oberta.
10.- Treure del forn i deixar refredar sobre una reixeta metàl·lica


11.-En ser freds se llesca amb llesques de 3 o  cm d'amplaria  i si vols en ser ben  freds se poden ensucrar per damunt  amb sucre en pols.

12.- Se poden menjar amb gelat o llet fresca a l'estiu i amb xocolata calenta o amb el cafè o cafè amb llet o te a l'hivern.