11 agosto 2019

VERDURA AMB "BECHAMEL" GRATINADA







Ingredients per 1 o 2 racions:

Per la verdura
300-400 g coliflor, bròquil i pastanagó
75 g pernil salat a daus petitons
1 ceba tendre laminada
"mantequilla"

Per la "Bechamel":
400-500 ml llet desnatada
2 cullerades de farina 00
"mantequilla"
sal
pebre bo
nou moscada
3 cullerades de formatge en pols

Per gratinar:
Formatge ratllat
"mantequilla"

Preparació:
1.- Coure les verdures al vapor que no quedin cuites del tot.
2.- Sofregir el pernil salat i la ceba tendre laminada amb mitja cullerada de mantequilla.
3.- Untar amb "mantequilla" una safata o un recipient apte per forn i posar dins la verdura i per sobre el sofrit de pernil i ceba tendre.


4.- Per fer la bechamel a foc suau fonem una cullerada de mantequilla i remenant sense aturar afegim la farina poc a poc perque quedi ben incorporada i no fasi grums. 
5.- A continuació anam afegint la llet cullerada a cullerada a fi de que quedi ben incorporada i no fasi grums, quan la mescla és practicamemt líquida afegim tota la llet que falta. 
6.- Sense deixar de remanar seguim encalentint i afegim les cullerades de formatge en pols  una a una fins que quedi ben incorporat, seguim remanant i encalentinit a foc suau fins espessir-se. Posam sal , pebre bo i nou moscada al gust.  



7.- Posam la bechamel per damunt la verdura i espolsam per sobre formatge ratllat i uns pilotets de mantequilla per coure devers 10- 15  minuts a 180ºC a la part del mig del forn. Després gratinam a 200ºC devers 5-10 minuts.



8.- S'ha de servir calent  com plat únic o bé com a guarnició de carn rostida.